I després

LES XARXES ‘FANTASMA’ AL LITORAL GANXÓ

Compartiu aquesta història

En una crònica sobre una iniciativa per netejar els fons marins a la Costa Brava Centre, el diari El Punt Avui publicava aquest diumenge les accions que es porten a terme a Sant Feliu de Guíxols: “A Sant Feliu, on també es promouen neteges periòdiques del fons de la badia amb voluntaris, el centre de submarinisme Piscis Diving practica una línia de treball complementària però força interessant per retirar les xarxes fantasma que perden vaixells d’arrossegament. El cap de setmana passat es van centrar en punts com ara la llosa davant Port Salvi, i han rebut suport logístic d’un vaixell de l’ONG Sea Shepherd Global.

El responsable de Piscis Diving, Fran Gómez, lamenta que “les arts de pesca perdudes i abandonades erosionen els fons” amb l’efecte dels corrents, i els ploms generen contaminació. Retirar-les és delicat, perquè n’han trobat de fins a 300 metres de llargada; en aquestes situacions en què no es poden retirar pel pes excessiu, traslladen les xarxes cap a llocs amb fons sorrencs “perquè esdevinguin biòtops”.

Ja tenen prevista una nova actuació els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, i entre els punts on caldria actuar,Gómez esmenta l’anomenat Montilivi, una formació rocallosa submarina propera a les platges de Canyet i Canyerets, i fa una crida perquè els pescadors que perdin xarxes informin de les coordenades GPS per poder-les retirar amb més rapidesa.

El més llegit

I després