I després

Les trucades per violència masclista augmenten un 88% els últims 15 dies

Compartiu aquesta història

El confinament obligatori derivat de la situació d’emergència sanitària pel COVID-19 ha provocat un impacte clar en les dones en situació de violència masclista. Des del primer dia s’han habilitat diferents línies d’atenció perquè les víctimes puguin ser ateses en qualsevol hora del dia. Actualment, les dades confirmen que aquests últims 15 dies, les trucades han augmentat un 88%. La majoria d’elles denuncien situacions de violència envers dones però també als fills i filles.

La regidora d’Acció Social, Laura Serrano, ha explicat que durant el primer mes de confinament es van rebre 1307 trucades, 80 d’aquestes provinents de comarques gironines i a dia 30 d’abril, ja són més de 2173. S’ha detectat que, normalment, les trucades es fan els dilluns, i que el 19% són de familiars i gent propera a la víctima. A nivell de Sant Feliu de Guíxols, les trucades han anat sobretot relacionades amb custòdies de fills i problemes emocionals.

Serrano ha manifestat que ‘en aquest mes es complica el fet de fer denúncies pel confinament i creiem important l’ajuda de tothom. Si escolteu i veieu alguna situació de violència, ajudeu-nos a visualitzar i a denunciar. Feu-nos una trucada. En aquests moments estem treballant amb una campanya de sensibilització per tal que ens pugueu ajudar a denunciar si veieu en el vostre entorn alguna situació sospitosa.’

Recordeu que el 900 900 120 és el telèfon d’atenció 24 hores, gratuït i confidencial gestionat per l’Institut Català de les Dones i que garanteix l’atenció en qualsevol moment i hora del dia a les víctimes de violència masclista. També s’ha habilitat el mail: 900900120@gencat.cat i el WhatsApp 671 778 540. No dubteu en posar-vos-hi en contacte si sentiu que ara mateix casa vostra no és un lloc segur o si creieu que algú pot trobar-se en aquesta situació.

 

El més llegit

I després