I després

Les pluges dels últims dies augmenten les reserves, però continua l’excepcionalitat per sequera

Compartiu aquesta història

Les precipitacions registrades entre el maig i el juny han ajudat a fer créixer les reserves d’aigua dels pantans catalans. A dia d’avui s’ha arribat al 30% de les reserves a nivell general, un nivell molt més alt que el que hi havia fa unes setmanes, però igualment insuficients per solucionar o pal·liar la sequera.

Els pantans de Susqueda, amb un 37%, Sau, amb un 30% i  Darnius amb un 27% de la seva capacitat, han aconseguit estar per sobre de la seva mitjana dels últims anys, però encara lluny de les xifres que permetin deixar enrere la situació d’excepcionalitat per sequera.

En aquest sentit es manté la limitació a 230 litres per habitant i dia així com les restriccions en el reg de zones verdes i jardins ja siguin públics com privats.

Es poden reomplir parcialment les piscines públiques i privades sempre que disposin de sistemes de recirculació d’aigua. En aquest sentit queda prohibit omplir fonts ornamentals, llacs artificials o similar.

Els cotxes només es poden netejar per complet a establiments dedicats a aquesta funció i es prohibeix també la neteja de carrers i mobiliari urbà amb aigua potable.

El més llegit

I després