I després

LES OBRES DEL RECINTE DE VILARTAGUES I DEL PORT

Compartiu aquesta història

Arrel de l’anunci dels concerts de Manolo Garcia i Estopa a Sant Feliu, hem trobat l’ocasió per parlar d’una de les més grans inversions dels darrers vint anys a la zona de Vilartagues Es tracta de l’adequació de l’espai anomenat “Guíxols Arena”, en realitat l’esplanada que hi ha al darrera del camp de futbol de Vilartagues.
En el pressupost del 2016 s’hi ha contemplat una partida de 400.000 euros pel que serà un espai “que suposarà dotar a la ciutat de nous aparcaments i de disposar d’un recinte adequat per a la celebració de grans esdeveniments musicals, socials i econòmics”.
Les actuacions abans esmentades estan anunciades a l’Espai Port on la capacitat serà d’entre 2.500 i 3.000 persones i al final del darrer Ple Ordinari, demanàvem al regidor de Territori, Josep Saballs, que si en el cas que l’Espai Port quedés petit, les obres del Guíxols Arena estarien a punt per traslladar els concerts a Vilartagues.
Saballs declarava que, en primera instància s’han d’haver acabat les del port (reforç del dic, enderroc dels edificis de sota del penya-segat i asfaltat de la zona del recinte del Festival).
Pel que fa a Vilartagues comentava que “en les darreres setmanes s’han intensificat els treballs ja que anàvem un pèl endarrerits. S’està acabant de redactar el projecte definitiu, ja s’ha fet un geotècnic i, en principi, està previst que ens entreguin el guió definitiu el 8 de febrer, ja tindrem el pressupost aprovat i es podrà licitar perquè surti el guanyador i que faci l’obra cap a finals de febrer o principis de març”.
Josep Saballs continuava declarant que “fet això, l’obra té un avantatge, que és que el que necessitem per fer el Festival és que estigui tancat perimetralment i que estigui tancat i pavimentat. Si després, per exemple, l’edifici de serveis que s’hi contempla no es pogués acabar, quedaria pendent per després de l’estiu, però confiem que estarà acabat”.
El que deia que estava en condicions d’assegurar és que “respecte als que en altres anys era un camp de patates, en aquesta edició dignificarem moltíssim l’espai”.
També va informar que es construiran grades a la part del carrer Mercè Rodoreda, que és el carrer que va paral.lel al camp de futbol de Vilartagues, que tindran uns 3 metres d’alçada, 10 fileres i una capacitat per a 1.260 espectadors”.
Des del govern lamenten que els 60.000 euros que va aportar l’empresa The Project per adequar aquest espai “es gastessin simplement en només anar afegint sauló”.
El regidor deia que quan l’àmbit estigui acabat, aspiren a què s’anomeni Espai Vilartagues i que s’hi puguin programar esdeveniments de diversos formats al temps que farà les funcions d’aparcament.
Quant a les obres del port, va recordar que estan licitades i adjudicades (demà informarem abastament) i comencen els treballs aquest mes de febrer. Es preveu una durada d’uns tres o quatre mesos, amb la qual cosa s’arribarà força just als terminis que calen per muntar la infraestructura del Festival que, en principi, està prevista començar-la a instal.lar pels voltants de Sant Joan.

 

El més llegit

I després