Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), varen fer acte de presència en el Ple Municipal, d’aquest dijous, per donar sortida pública a l’acte reivindicatiu que tenien previst dissabte amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere.
Només entrar a la sala varen repartir,  entre els regidors i públic assistent, els llaços liles simbòlics en record de les víctimes que, en el Ple, es va complementar amb un minut de silenci i la lectura per part de la regidora Magdalena Lupiañez d’un  manifest marc en la mateixa línia.
En l’apartat de precs i preguntes del públic, una militant va intervenir per mostrar-se contraria a la decisió de la Junta Electoral de no aprovar l’activitat en estar programada per aquest dissabte, jornada de reflexió de les eleccions de diumenge, la qual cosa deien que acceptaven però que no compartien.
En els seus parlaments, i a la nota de premsa, asseguraven que el regidor delegat de Via Pública, Carles Xargay els havia denegat el permís d’ocupació la qual cosa l’alcalde va matisar contestant que no es tractava d’una qüestió municipal i que podien realitzar l’activitat qualsevol altre dia sense cap mena de problema.
Llegida la nota reivindicativa, varen procedir a desplegar una pancarta tot tancant la seva intervenció entre els aplaudiments dels presents a la sala.