I després

Les farmàcies comencen a repartir les mascaretes gratuïtes distribuïdes per la Generalitat

Compartiu aquesta història

A partir d’avui dilluns 20 d’abril les farmàcies ja reparteixen les primeres mascaretes gratuïtes distribuïdes pel Departament de Salut de la Generalitat. Així doncs, els ciutadans ja poden anar a buscar la seva. Per adquirir-la cal que aneu a la farmàcia de manera individual i presentar la targeta sanitària.

D’entrada només se’n dispensarà una unitat per persona i més endavant, si hi ha excedent, hi haurà la possibilitat d’adquirir una segona mascareta a preu de cost, 0.76 € . En total es repartiran 14 milions de mascaretes de forma esglaonada durant 6 setmanes a tot el territori català. En aquesta primera remesa, entre divendres i avui, se n’han repartit 1 milió i mig, això significa que cadascuna de les 3.227 farmàcies de Catalunya ha rebut unes 450 mascaretes.

Aquesta xifra és insuficient per abastir tota la població i per aquest motiu l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha demanat als ciutadans que vagin a la farmàcia de manera esglaonada i responsable: ‘Cal que prioritzem que recullin les mascaretes les persones que han de fer tasques fora del seu domicili, com ara treballar. Les persones que estiguin confinades i no hagin de sortir de casa, sobretot les de més risc, no cal que trenquin el confinament per anar a buscar la seva mascareta. No cal que ningú s’exposi al contagi per anar a buscar-la’, esmenta el batlle. Tots els ciutadans tenen assignada una mascareta i ningú es quedarà sense, per tant, cal que se cedeixin les primeres remeses per aquells que realment la necessiten. A més, com ja se sap, cal evitar les aglomeracions.

Aquest matí, des de l’Àrea de Comunicació ha contactat amb alguna de les farmàcies de la ciutat i han comunicat que totes elles estan fent el repartiment amb normalitat i ordre i destaquen el bon comportament dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols. L’Alcalde anima doncs a seguir amb aquesta conducta, amb responsabilitat individual, amb l’objectiu de preservar la continuïtat de les mesures sanitàries establertes.

Les mascaretes que es reparteixen son quirúrgiques de la classe 2 amb tres capes més filtració de fluids, capaços de retenir les partícules en sortida. Per això cal recordar que les mascaretes serveixen perquè aquell qui tingui el virus, no el pugui encomanar però no serveixen per no contagiar-se. Per aquest motiu, cal recordar que l’ús de la mascareta no substitueix les principals mesures higièniques de rentar-se les mans o tapar-se la cara amb el colze, ni les mesures de seguretat, prevenció i distanciament social.

Durant aquest primer matí de repartiment, el sistema informàtic de la plataforma de dades online de les farmàcies s’ha col·lapsat i s’ha vist interromput temporalment el repartiment, però estan treballant per resoldre la incidència el més ràpid possible.

El més llegit

I després