I després

Les executives de CiU i de UDC proclamen oficialment alcaldable a Joan Alfons Albó

Compartiu aquesta història

Tot i que s’ha fet esperar, ja fa més d’un any que estava cantada la tornada al capdamunt de la llista convergent, per les properes eleccions municipals de Joan Alfons Albó.
Però no ha estat fins aquest cap de setmana que els comitès executius locals de Convergència Democràtica de Catalunya i d’Unió Democràtica de Catalunya que han nomenat oficialment el veterinari guixolenc com a cap de llista de CiU a Sant Feliu de Guíxols per a les properes eleccions municipals del 22 de maig.
Aquest nomenament es produeix després de l’acord realitzat per les assemblees d’ambdós partits, tal i com marquen els Estatuts de la Federació nacionalista.
Per arribar a aquesta decisió han calgut alguns moviments interns, que no han transcendit, com és el cas que un grup d’empresaris i professionals guixolencs s’havien ofert a les instàncies convergents superiors amb la proposta de fer una llista alternativa blindada, sense pràcticament cap dels actuals integrants de la candidatura, que en un primer moment, oficiosament, fou vista amb bons ulls però que la intervenció d’històrics del partit varen neutralitzar ràpidament.
Un altre dels episodis viscuts en el si de CDC fou el curt trajecte d’un dels renovadors, que fou escollit president local (Jordi Cambronero) i que va ser recanviat als pocs mesos per l’actual (Amat Sàbat).
Tot i que encara no sabem quina serà la seva decisió definitiva, dos dels regidors més importants en l’actual composició al consistori com són; Miquel Lobato (nomenat pel propi Albó com successor seu a l’alcaldia) o la regidora Laura Aiguaviva, estaven contemplant la possibilitat de deixar la política.
Un element fonamental per arribar a aquesta llista ha estat la feina liderada per un altre dels regidors del Grup Municipal de CiU, Joaquim Clarà, que serà un dels puntals d’aquesta nova etapa en la qual Joan Alfons Albó aborda un nou repte després que, en les darreres eleccions a les quals es va presentar com a cap de llista, arrasés guanyant a totes les taules electorals de la ciutat aconseguint els resultats més espectaculars quant a uns comicis a Sant Feliu.
Albó va retornar a les activitats guixolenques com a president del Club Nàutic i ja ha anat fent feina abans del seu nomenament com són reunions amb alguns col·lectiu ciutadans i associacions de veïns.
Estava prevista la seva proclamació pública al Teatre Auditori Municipal amb la presència del màxim representant de la Federació i President de la Generalitat, Artur Mas, però les agendes no han coincidit i la seva presentació pública està pendent de data però amb el recolzament del màxim mandatari per donar el tret de sortida amb un acte multitudinari que torni a projectar la figura de J.A.Albó a la ciutadania per tal d’afrontar en les millors condicions la campanya electoral.

El més llegit

I després