I després

Les empreses de Sant Feliu s’adapten al decret d’estalvi energètic en ple estiu

Compartiu aquesta història

■ Espais com ara perruqueries, centres sanitaris o de formació, estan exclosos de la mesura

 

Amb el nou decret d’estalvi energètic que estableix el límit de temperatura en interiors a 27 graus a l’estiu i a 19 graus a l’hivern, els establiments de Sant Feliu s’han hagut d’adaptar als canvis.

Llocs com oficines, botigues, supermercats o centres culturals han de cenyir-se a la normativa amb algunes excepcions, com són els centres de formació, sanitaris o perruqueries, que en queden fora.

Susanna Puigsegur de Perruqueria La Coquette explica que en el seu cas “ens trobem en la mateixa situació, perquè no he variat la temperatura del nostre local ja que tinc entès que les perruqueries no l’hem de posar a 27 graus, suposo que pel tema dels assecadors, perquè hi ha molta temperatura”.

Els negocis d‘hostaleria poden treballar a temperatures inferiors a les del decret durant l’estiu, sempre que sigui rondant els 25 graus. Maria Carmen Pérez del Restaurant Can Julià comenta que “els clients es queixen que no es nota l’aire i que fa molta calor a dins”, recalcant que “n’hi ha que es queixen i n’hi ha que saben què passa”.

Els supermercats també s’han hagut d’adaptar a la mesura, que afecta més o menys en funció de l’espai del local i de la seva distribució. L’encarregada del supermercat Spar, Pilar del Río, comenta que “no ho hem notat molt, perquè aquest súper és petitet i tenim neveres que estan obertes. A vegades al contrari, es queixen perquè fa més fred”.

Aquesta mesura d’estalvi energètic estarà en vigor fins l’1 de novembre del 2023.

El més llegit

I després