I després

L’empresa SUBERTAP de SFG fabrica taps d’explotacions forestals sostenibles

Compartiu aquesta història

L’empresa “Corcho del país”, amb una producció anual de gairebé 200 milions de taps de suro, ha començat a imprimir el segell PEFC als seus productes, símbol que garanteix que el tap prové d’una gestió forestal sostenible. El Grup Corcho del País SA, amb instal•lacions a Sant Feliu de Guíxols (SUBERTAP), Santa Coloma de Farners, Cassà de la Selva, , Hornachuelos i Logronyo, es converteix en la primera indústria transformadora surera que certificarà taps de suro PEFC a Catalunya i a l’Estat espanyol. El grup també seguirà aquesta mateixa política de garantir la sostenibilitat i la traçabilitat en les seves filials a França, Itàlia i Argentina.

Corcho del País es va comprometre a certificar la cadena de custodia ara fa un any , en un trobada amb representants de PEFC Espanya, PEFC Catalunya i del CPF (Oficina tècnica de PEFC Catalunya) celebrada a les instal•lacions de l’empresa a Cassà de la Selva. La certificació de la cadena de custòdia garanteix que el conjunt del procés productiu del tap es realitzi seguint uns indicadors objectius i sostenibles. És a dir, la matèria prima s’adquireix de superfícies forestals certificades i la seva manipulació es realitza seguint uns patrons de sostenibilitat.

La certificació forestal és l’eina idònia per fer comprendre a la societat els beneficis d’una gestió forestal responsable en front d’una gestió irresponsable o simplement de les conseqüències d’una no gestió: augment del risc d’incendis, plagues, danys relacionats amb episodis meteorològics extrems, etc.

La Certificació Forestal PEFC és una eina per garantir al consumidor que la matèria primera dels productes prové d’un bosc certificat i de fonts controlades. Un bosc certificat PEFC és aquell que la seva gestió assegura la seva productivitat a llarg termini.

El més llegit

I després