I després

L’artista Quimeta demana a la Cambra de Comerç que li retorni l’obra que li havia cedit, per incompliment del pactat

L’artista de Sant Feliu de Guíxols, Quimeta Serra, reclama a la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols que li retorni l’obra que li havia cedit l’any 2016.

Compartiu aquesta història

L’artista de Sant Feliu de Guíxols, Quimeta Serra, reclama a la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols que li retorni l’obra que li havia cedit l’any 2016.

Segons l’artista, aquesta petició arriba després que la Cambra no hagi complert amb les condicions que s’havien establert dins la donació. Entre altres incompliments, recorda que “varen prometre que farien una beca en nom de Pere Albertí i Quimeta Serra”.

Segons el seu advocat, Jordi Vilà, “va fer una donació totalment altruista” i la contraprestació era que hi haguessin exposicions, “inclús la convocatòria de beques per estudiants”. Segons Vilà, “la Cambra es desentén de la seva obligació contractual, que és jo rebo en propietat aquesta part d’obra tant important de la Quimeta però em comprometo a fer-ne difusió”.

El que l’artista ha fet ha estat una reclamació formal de la revocació d’aquesta donació “al menys que no hi hagi un canvi d’actitud” per part de la Cambra, afirma l’advocat.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, explica que “si nosaltres podem ajudar en alguna cosa, estem disposats a ajudar”. “Crec que la disputa que mantenen s’hauria d’evitar judicialitzar i l’encararia més en l’àmbit de l’ètica i la moral i de mirar de recuperar una relació que sembla que està trencada”.

L’Alcalde ha recordat que la Cambra va adreçar-li una carta en la qual demanava fer una col·laboració amb el consistori per l’obra de la Quimeta, cosa que “aniria en contra de la voluntat de l’artista”. El que s’ha fet ha estat traslladar aquesta petició al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament perquè valori la situació.

D’altra banda, l’Ajuntament ja està enllestint una mostra amb l’obra que la Quimeta va donar a la ciutat i que està previst que s’inauguri el mes d’agost a la Casa Blasco dels Jardins del Monestir.

El més llegit

I després