I després

L’Arjau, dedicat a Josep Albertí

Compartiu aquesta història

Josep Albertí Corominas (1913-1993) ha estat un dels pintors més carismàtics de Sant Feliu de Guíxols, un artista polifacètic que també escrivia poemes i assajos, a part d’ésser un gran aficionat al cant. Era un gran seductor que gaudia de la vida amb els cinc sentits però que alhora tenia un vessant místic i espiritual que gairebé el convertia en filòsof. Ell mateix definia la seva pintura dient que era d’estil expressionista, amb alguna cosa d’abstracte, barrejat amb una mica d’impressionisme desfet en figuratiu. “És com un còctel”, assegurava.
Josep Albertí va morir el 4 d’abril de 1993 i va deixar un important llegat per a la ciutat que comprèn la seva casa del carrer de la Penitència i més de 200 obres. Enguany, amb motiu del centenari del seu naixement, Sant Feliu de Guíxols, en el marc del Pla de Barris, li ret un merescut homenatge amb el propòsit de mantenir viu el seu record i difondre la seva obra. La revista cultural L’Arjau, que edita l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través de l’Arxiu Municipal, se suma als actes de l’Any Albertí dedicant el seu darrer número a la figura d’aquest singular artista.
L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols que edita l’Ajuntament a través de l’Arxiu Municipal. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal.
Si ho preferiu, podeu llegir la revista en format digital a http://www.guixols.cat/files/arxiu_guixols_arjau_67.pdf

ALBERTÍ FACE2

El més llegit

I després