I després

L’aprovació del POUM ja inclou el sòl urbanitzable del Puig Pinell

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que el ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro portarà a aprovació inicial aquest dimarts ja inclourà que una petita part del Puig Pinell es converteixi en parcel·les urbanitzables. Com ja ha explicat Diari de Girona, l’Ajuntament pretén arribar a acords amb propietaris de les finques que queden per expropiar per fer una permuta de sostre amb la intenció de reduir substancialment l’import econòmic de les expropiacions.
L’equip de govern ja va manifestar en el ple del passat mes d’octubre que “Pinell s’ha de pagar amb Pinell”. Així, aquesta és l’aposta en què s’agafa l’Ajuntament per no haver de fer front a milionàries expropiacions que es preveuen. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha concretat que aquestes permutes, que afectarien els propietaris de quatre o cinc finques, no estan tancades, de manera que segueixen les negociacions.
La intenció és crear un polígon d’actuació urbana a l’entorn de l’antiga discoteca Pacha, en el qual s’atorgaria el sostre a les finques més petites després de fer un estudi de compensació entre els terenys de la permuta. Les parcel·les del costat de S’Agaró serien per a una finca que reclama uns 12.000.000 d’euros per la seva expropiació. En tot cas, el màxim responsable de l’àrea d’Urbanisme municipal ha precisat que si s’executa tota aquesta urbanització que contempla la revisió del POUM representaria un escàs 3% dels terrenys totals d’aquest Puig Pinell tan emblemàtic del municipi.
Antoni Cano ha explicat que la revisió del POUM, que s’aprova de manera inicial i, per tant, pot patir modificacions, no contempla creixement urbà a excepció d’algun punt com el pla parcial de la zona de l’Aquadiver perquè s’hi facin habitatges de protecció oficial. També ha concretat que es desclassifica el sòl industrial que hi ha a l’entrada de Castell d’Aro i que es trasllada al costat de les naus de l’Ajuntament i del parc dels bombers. El regidor ha explicat que els terrenys de l’entrada a la localitat encara no s’havien desenvolupat i que l’Ajuntament no creu que aquest sigui el lloc idoni per fer-hi naus industrials.
També es modifica la protecció de les Gavarres, que s’exten fins a peu de la carretera C-31, a excepció dels indrets que siguin urbans. Cano ha precisat que no es tracta d’extensió de la qualificació PEIN, però la protecció es fonamenta en una normativa municipal que té un protecció similar.
Finalment, l’Ajuntament vol primar l’ús hoteler dels establiments. Així, hotels que es troben fora d’ordenació se’ls reconeixerà l’excés de sostre mentre es mantinguin com a tals. Si passen a ser apartaments, perdran aquest sostre.

El més llegit

I després