I després

L’Ajuntament recorda que no es poden deixar voluminosos al costat dels contenidors i que no es pot anar a la deixalleria

L’Ajuntament, des de l’Àrea de Neteja, Recollida i Tractament de residus, ha adaptat el seu sistema de treball a causa dels canvis que s’han produït des del decret d’alarma.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament, des de l’Àrea de Neteja, Recollida i Tractament de residus, ha adaptat el seu sistema de treball a causa dels canvis que s’han produït des del decret d’alarma. Entre aquests canvis, hi ha la desinfecció de contenidors i espais públics que es fa habitualment amb aigua i lleixiu.

La regidora responsable de l’àrea, Tili Ribera, explica que pel que fa a la recollida de voluminosos i poda “s’ha anul.lat el servei de recollida porta a porta”, i que es va informar a la població que “no deixessin cap residu d’aquest tipus a les bateries de contenidors”. La decisió es va prendre perquè aquest tipus de recollida, en la situació actual “comporta un risc comunitari de contagi: primer per l’operari del servei de recollida i també per a la resta de la població, si aquest residu està contaminat”.

La regidora ha recordat que la ciutadania té “totalment prohibit” deixar a la bateria de contenidors aquests materials, recordant que si ho fa “posa en perill la comunitat, ja que està deixant en un lloc públic residus que poden estar contaminats pel virus”. La Policia Local serà l’encarregada de multar a qui actuï d’aquesta manera.

Tili Ribera també s’ha referit a la qüestió de la deixalleria, afirmant que la ciutadania “no hi pot anar”, ja que “no és una activitat essencial” i per tant, la deixalleria fixa només està oberta als industrials “que tenen el permís per poder fer la seva activitat econòmica i per dipositar el residu d’aquesta activitat”.

Ribera també ha volgut remarcar que els residus provinents d’haver fet neteja de magatzems o tallers tampoc podran entrar a la deixalleria i ha demanat a la població “ser conscients per no posar en risc la comunitat i que compliu amb els consells que l’Ajuntament us va comunicant”, una informació disponible al web guixols.cat.

El més llegit

I després