I després

L’Ajuntament recomana als propietaris de finques privades amb Opunties (Figa de Moro) afectades per la plaga de la caparreta vermella, que actuïn per eliminar-la

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està actuant des de fa setmanes en finques municipals i espais públics on hi ha plantes d’Opuntia, unes plantes invasores conegudes popularment com a Figa de Moro, afectades per la plaga de la caparreta vermella.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està actuant des de fa setmanes en finques municipals i espais públics on hi ha plantes d’Opuntia, unes plantes invasores conegudes popularment com a Figa de Moro, afectades per la plaga de la caparreta vermella. El consistori recomana als propietaris de finques privades amb aquestes plantes afectades per la plaga que actuïn per eliminar-la.

L’insecte, que s’està estenent molt ràpidament pel municipi, no és nociu per la salut però produeix un malestar important als veïns dels habitatges propers, sobretot durant l’estiu: en un moment del seu cicle vital, forma núvols de milers d’individus alats que entren dins dels habitatges de les zones properes.

Des de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural es demana als propietaris de totes les finques privades on es troba aquesta planta afectada que portin a terme les tasques d’eliminació de la plaga, que consisteixen en tallar i arrencar la soca i les arrels de les plantes d’Opuntia, quan sigui viable, enretirar aquest material vegetal i enterrar-lo en un espai de la finca que ho permeti, a suficient profunditat per evitar qualsevol rebrot, com una contribució al bé comú de les ciutadanes i ciutadans de municipi.

Els treballs s’han de realitzar durant les properes setmanes i en tot cas abans de l’inici del mes de juny de 2022. Podeu demanar més informació trucant a l’Àrea de Medi Natural de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols als telèfons 972 32 70 09 i 972 32 71 50.

Es recorda que en cap cas el material pot sortir del municipi de Sant Feliu de Guíxols, a fi d’evitar el transport de les restes que podrien estendre la plaga a d’altres espais o poblacions.

El més llegit

I després