I després

L’AJUNTAMENT FA ENDERROCAR UNES OBRES AL EDEN ROC

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha ordenat al responsable de l’hotel Eden Roc que enderroqui els murs i les rampes que ha construït irregularment ja que no tenen ni llicència d’obres ni autorització del servei de Costes de la Generalitat. La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero (CiU), ha explicat que l’Ajuntament va dictar l’ordre aquest dilluns, juntament amb la qual també es va suspendre una llicència que el responsable de l’establiment hoteler havia demanat per a l’abocament de sorra en una esplanada que hi ha a la zona. D’altra banda, la regidora també ha comunicat que han facilitat la informació sobre aquest cas a la Guàrdia Civil, que els la va requerir arran de la denúncia que va fer a principis de juliol l’Associació de Naturalistes de Girona (informació del Diari de Girona).
L’execució d’aquestes obres de manera irregular al litoral de Port Salvi es remunta a principis d’any. El març, el Servei Provincial de Costes de l’Estat a Girona ja va ordenar la paralització de les obres que afectaven la zona maritimo-terrestre. Es va detectar moviment de terres, formigonat per fer una terrassa i la construcció d’un mur. L’Ajuntament també va ordenar l’aturada de les obres, però el responsable en va fer cas omís. D’aquesta manera, l’Ajuntament va imposar una sanció de 1.000 euros al propietari de l’establiment hoteler. En aquest període de temps, l’Ajuntament va posar els fets en coneixement de la Generalitat.
Malgrat les ordres de paralització que va ignorar, el propietari de l’Eden Roc va sol·licitar llicència per abocar sorra en una esplanada. L’Ajuntament va condicionar la concessió d’aquest permís al fet que l’hotel obtingués l’autorització del Servei de Costes de la Generalitat per a les obres que havia estat desenvolupant. Ligero ha concretat que li van donar un termini de dos mesos perquè aconseguís aquesta autorització, però el cas és que no ha demanat cap permís per intentar legalitzar les obres ni el que se li requeria de Costes. Així, transcorregut el període de dos mesos, l’Ajuntament ha ordenat al propietari de l’Eden Roc que tiri a terra els murs i les passarel·les que ha construït. Ligero ha exposat que aquestes obres podrien ser legalitzables si tinguessin l’autorització de Costes, però el propietari tampoc la busca.
La denúncia de l’Associació de Naturalistes es va presentar a principis del mes de juliol. En la seva denúncia, l’entitat afegeix d’altres elements que s’haurien realitzat de forma irregular, a més dels que ja havien detectat inicialment les administracions. L’ANG vol que hi hagi sanció i es restitueixi la realitat urbanística alterada. (DdGi)

El més llegit

I després