I després

L’Ajuntament destina vora 100.000 euros en fer millores a les escoles de la ciutat durant l’estiu

L'Ajuntament de Sant feliu de Guíxols inverteix vora 100.000 euros en fer millores a les escoles de la ciutat durant l'estiu.

Compartiu aquesta història


Un nou jardí amb plantes i flors on abans hi havia sauló; pavimentacions i millores en accessos; col·locació de noves baranes; instal.lacions elèctriques posades al dia. Són alguns dels exemples d’actuacions que ha finançat l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per executar durant l’estiu, i que estaran finalitzades a l’inici del curs escolar.

Les obres, en la seva majoria, estan ja en la fase final abans que els infants tornin a la normalitat. La dotació pressupostària, que supera els 90.000 euros, posa al dia algunes mancances en els centres. Algunes seran ben visibles (com el nou jardí a l’escola Mn. Baldiri Reixach, que salva també un desnivell existent i n’hi fa sortir una rampa nova) i d’altres seran de caire més intern, com millores de canonades d’aigua, escomeses o adequació d’instal·lacions elèctriques.

El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, explicava aquest dimarts 31 d’agost de 2021 que les peticions de les escoles (docents, equips directius i pares-mares) es van recollint durant el curs. S’han fet prop de 17 actuacions. “Renovar part elèctrica, millores en espais, i seguir millorant també el que ja vam fer l’any passat, que és ampliar les entrades de manera que els vestíbuls i immediacions siguin amplis i ventilats, i per tant, segurs davant la Covid-19”.

Calabuig explica que algunes de les inversions, com l’elèctrica, eren prioritàries perquè els equipaments començaven a presentar mancances. A banda de les millores per obres, i preguntat pel seguiment i afectació de la pandèmia, el regidor creu que el curs 2021-2022 serà molt millor que l’anterior, amb el fet que s’hagin rebaixat una mica les normatives marcades per la Generalitat, que s’explicaran des dels centres als pares i mares. Podeu escoltar les declaracions del regidor i veure imatges de les actuacions fent clic aquí.

Aquest és el llistat complet d’obres realitzades per l’Ajuntament per obres i centres:

► Actuacions d’adequació i millora a les instal·lacions elèctriques de les escoles Gaziel i Estació (durant l’anualitat anterior es va actuar en les de les escoles Mn. Baldiri Reixach i Escola Bressol Oreneta).
► Tanques de fusta de separació del pati a l’Escola Bressol Oreneta.
► Renovació de llums a l’Escola Bressol Oreneta.
► Adequació de la sortida del gimnàs de l’Escola L’Estació.
► Subministrament de papereres pel pati de l’Escola L’Estació.
► Pavimentació de l’entorn de la pista poliesportiva de l’Escola L’Estació.
► Millora de la tanca del bosquet de l’Escola Ardenya.
► Adequació de l’espai educatiu dels Safareigs del Puig.
► Instal·lació informàtica de l’aula del PFI-PTT Guíxols-Vall d’Aro al Centre Cívic Vilartagues.
► Instal·lació de cortines i a les aules del Centre de Formació d’Adults al Centre Cívic Vilartagues.
► Nova escomesa d’aigua a l’Escola Gaziel.
► Instal·lació de cortines a l’aula SIEI i a la Biblioteca de l’Escola Gaziel.
► Actuacions al pati d’educació infantil de l’Escola Mn. Baldiri Reixach (tanca, formació de rampa, enjardinament i reg).
► Baranes al passadís i accés a les aules d’educació infantil de l’Escola Mn. Baldiri Reixach.
► Ampliació de l’alarma a l’Escola Mn.Baldiri Reixach.
► Formació d’un sorral al pati de primària de l’Escola Mn.Baldiri Reixach.
► Substitució puntual de finestres a l’edifici de primària de l’Escola Mn. Baldiri Reixach.

A més de les inversions, des del Servei de Manteniment de Ciutat es duen a terme actuacions de manteniment a tots els centres al llarg de l’estiu i durant el curs escolar.

El més llegit

I després