I després

L’ajuntament de SFG es nega a pagar les factures dels consums elèctrics des de finals del mes de gener de 2010

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ha decidit no pagar les factures emeses per Endesa des de finals de gener de 2010 que pugen en total 167.000 euros, corresponents a les lectures dels prop de 150 comptadors de les diverses dependències municipals.

El motiu és que es va requerir al consistori a passar-se, en un període de 2 mesos, al mercat lliure si es volia evitar un increment del 20% de penalització, la qual cosa l’ajuntament va complir i tot així asseguren que se’ls ha penalitzat.

Una altra de les raons és que s’ha aplicat l’IVA al 18% en períodes de consum anteriors a l’1 de juliol, data de l’increment del 16% al 18%.

L’ajuntament ganxó no es nega a pagar però no està d’acord amb els imports, per la qual cosa, durant tres setmanes els serveis econòmics treballaran per fer el càlcul correcte de les 317 factures acumulades, que oscil·larà entre 30.000 i 40.000 euros menys i, la quantitat resultant, es dipositarà al jutjat per demostrar que no és la seva intenció deixar de pagar sinó que només està disposat a liquidar el que realment li correspon.

Es dóna la circumstància que en el ple ordinari del mes d’agost es va aprovar canviar de companyia, d’ Endesa-Sau a Unión Fenosa, pels avantatges tarifaris que li suposa i que han estat negociats pels ajuntaments a través de l’Associació Catalana de Municipis.

L’alcalde, Carles Motas, fa una crida a la resta de municipis i ciutadans per tal que revisin també les seves factures ja que suposa que es poden trobar en les mateixes circumstàncie.

Carles Motas: [audio:http://www.rsf.fm/audio/motas_factures.mp3]

El més llegit

I després