I després

L’Ajuntament congela impostos de cara al 2022

El Govern de Sant Feliu de Guíxols no apujarà aquest 2022 els impostos municipals, una pràctica que ha vingut portant a terme en els passats anys.

Compartiu aquesta història

El Govern de Sant Feliu de Guíxols no apujarà aquest proper 2022 els impostos municipals, una pràctica que ha vingut portant a terme en els passats anys. En el darrer plenari del mes d’octubre es van aprovar les ordenances fiscals, amb pràcticament poca variació respecte l’any passat.

Les lleugeres modificacions es basaven en petits canvis de redactat, com per exemple canvis en la taxa per devolució de vehicles retirats en la via pública (que té un redactat que contempla més supòsits), o un canvi de taxa de devolució de vehicles retirats de la via pública, que passa a costar 8 euros per dia a partir del primer dia i successius (a diferència d’abans, que es cobrava a partir del quart dia).

També es va aprovar una taxa per drets d’examen per a la participació en convocatòries de selecció de personal de lliure concurrència, de 25 euros, amb un seguit de bonificacions contemplades (aturats, graus de discapacitació, joves, …).

Tal com va explicar en roda de premsa el regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, la “congelació d’impostos suposarà un impacte positiu a la ciutadania”. El canvi més rellevant es concentra en la taxa d’abocador, i no ho aplica l’Ajuntament sinó la Generalitat. En la taxa d’abocador es paguen dos conceptes: el servei d’abocador i també es paga el cànon de nombre de tones que es porta a l’abocador, i aquí és on hi haurà l’increment (es calcula una mitjana de 9 euros per rebut/any sempre depenent del tipus d’habitatge).

Aquesta taxa és reversible, ja que si la ciutat és capaç de reciclar bé, s’aportaran menys tones a l’abocador de Solius, i ens permetrà menys despesa”, i si es recicla bé es generen ingressos. En paraules de Muñoz, “reciclar bé surt a compte a la ciutadania”.

El més llegit

I després