Ja sabeu que a l’apartat “A la carta” del nostre web (www.rsf.fm) podeu escoltar íntegrament i en diferit, el Ple Municipal Ordinari de Sant Feliu, del mes d’agost, que va tornar a capitalitzar la discussió sobre el gestor turístic malgrat que no hi havia cap punt de l’ordre del dia que el contemplés.
Us reproduïm la crònica publicada pel diari El Punt Avui en què es fa un recull de les intervencions dels diferents grups en el plenari:
“El desenllaç del cas del gestor turístic de Sant Feliu, Albert Moré, amb una contractació criticada per l’oposició i investigada per la Guàrdia Civil i la rescissió del seu contracte –consumada ahir amb un acord de la junta de govern a partir de l’1 de setembre–, va marcar el ple municipal d’ahir al vespre. L’oposició va demanar explicacions, i la decisió del govern de tombar la urgència d’una petició d’ICV-EUiA perquè comparegués l’alcalde va acabar d’indignar els grups aliens a l’executiu, que van parlar de “covardia” i “opacitat”.
La regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Giró, no va assistir a la sessió, un fet que va empènyer el portaveu ecosocialista, Joan Prat, a preguntar si té “suport del govern”. L’alcalde, Joan Alfons Albó, va excusar l’absència de l’edil perquè està “de vacances”. Tant Prat com el portaveu de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas, van insistir en el sobrecost que pot suposar la rescissió anticipada de l’acord amb Moré. Albó va replicar que no es podrà precisar fins que el gestor turístic mogui fitxa, però va etzibar a Motas que era “curiós que qui s’ha dedicat a cremar i desacreditar la seva figura, fins i tot amb pamflets, ara es preocupi pel seu futur”.

La “llosa” de la polémica
Al marge de la “pèrdua de confiança”, el vicealcalde, Pere Albó, va argumentar que la polèmica i la falta de consens polític que han envoltat Moré en les darreres setmanes el situaven en una posició incòmoda per reunir-se amb empreses locals i representar el consistori en organismes com ara l’Estació Nàutica. El bipartit de CiU i el PSC s’agafa a l’anunci fet per la regidora Giró en un ple monogràfic al juliol sobre la renúncia verbal de Moré i no desmentida pel gestor. I defensen que aleshores ja van anunciar que optarien perquè acabés d’enllestir les feines pendents abans d’acceptar-la-hi.
Les explicacions, però, no van acontentar els portaveus de l’oposició. Prat i Òscar Álvarez (PP) van insistir que no qüestionaven la vàlua del gestor, sinó el procediment de contractació. A TSF, el regidor Josep Saballs també es va queixar que no els han lliurat la petició d’informació cursada per la Guàrdia Civil. Pere Albó, tot i no afirmar-ho, va insinuar “fundades sospites” que han “tirat la pedra i amagat la mà”.