I després

L’ACADÈMIA RECORDA JEAN LUC FIGUERAS

Compartiu aquesta història

El cuiner francès, ganxó d’adopció, Jean Luc Figueras, molt vinculat a Sant Feliu de Guíxols, va morir a principis de setembre de 2014, sobtadament, en un hotel d’Antioquia (Turquia), on dirigia un banquet en el sí del festival internacional de cuina anomenat “Mediterranean Culinary Days”.
Figueras va treballar al restaurant Eldorado Petit de la Rambla Vidal i al que la família Cruañas va obrir a Nova York. Poc després havia rebut a delegacions ganxones en un restaurant anomenat Azulete que regentava molt a prop del Palau Robert de Barcelona.
La seva carrera va continuar per diverses cuines de prestigi de la ciutat comtal i d’altres punts de Catalunya, adquirint un gran prestigi per la innovació de la cuina catalana arreu del món, fent la seva darrera parada al restaurant de l’Hotel Mercer.
Els companys de professió el defineixen com “l’enfant terrible de la cuina” i algunes publicacions com “el rebel dels fogons” de la cuina catalana i destaquen el seu sentit de l’humor i la seva actitud davant de la vida.
Aquests dies torna a ser notícia pel reconeixement que li ret l’Acadèmia Catalana de Gastronomia amb el Premi Especial de l’Acadèmia que el considera “una peça clau en la història de la cuina barcelonesa moderna”.
Els altres reconeixements han recaigut en Paco Pérez del Miramar de Llançà com a restaurant de l’any i a Antonio Simoes del restaurant La Taberna del Clínic.
A la foto, de Philippe Regol, Jean Luc Figueras amb el seu fill Eduard .

El més llegit

I després