I després

La restauració podrà servir taules sense interrupcions fins a les cinc de la tarda a partir del 8 de març

Aquesta és segurament la modificació més important que la Generalitat de Catalunya ha decidit aplicar al context de restriccions anti-Covid, un conjunt de petites obertures que entrarà en vigor dilluns 8 de març i estaran en peu fins al diumenge 14 de març.

Compartiu aquesta història

Bars i restaurants podran, a partir del 8 de març de 2021, obrir ininterrompudament des de les 7:30h del matí fins a les 17:00h de la tarda. Aquesta és, segurament, la modificació més important que la Generalitat de Catalunya ha decidit aplicar al context de restriccions anti-Covid, un conjunt de petites obertures que es van conèixer el passat dijous, 4 de març, després de la reunió de l’executiu català amb el comitè tècnic del Procicat per a avaluar l’evolució de les dades epidemiològiques. A banda de la restauració, es donarà una mica més d’aire a l’esport i també a l’àmbit de les activitats extraescolars.

Tot plegat entrarà en vigor dilluns, 8 de març, i s’allargarà —com a mínim- una setmana, fins al diumenge, 14 de març. Malgrat la lleugera relaxació d’algunes de les accions, convé remarcar que les mesures de més pes (toc de queda nocturn, confinament comarcal, tancament de comerços no essencials els caps de setmana, etc.) es mantindran de la mateixa manera que ho venien fent fins ara.

A continuació fem un breu repàs de com queda el context de restriccions.


Novetats

  • Restauració amb horari continuat. Bars i restaurants podran obrir i servir taules sense interrupcions des de les 7:30h del matí fins a les 17:00h de la tarda. Per tant, es compacten les dues franges horàries fins ara vigents (esmorzars i dinars) en una d’única i seguida. Més enllà de les 17:00h de la tarda podran seguir servint menjar a domicili i per a emportar.
    Excepció: Els establiments de restauració dels centres comercials hauran de continuar tancats.
  • Trobades de més de dues bombolles de convivència. Les reunions socials i familiars seguiran amb el límit de 6 participants, però a partir de dilluns desapareix la norma que restringia a dues bombolles de convivència diferents la procedència dels participants d’aquest tipus de trobades.
  • Ampliació de les extraescolars permeses. Si fins ara l’educació en el lleure, les activitats d’oci i les extraescolars estaven permeses només fins a primària, a partir de dilluns es faran extensives a alumnes en edat de secundària, batxillerat i formació professional. L’esport escolar, a més, podrà reprendre els entrenaments habituals sense límit de persones.
  • Represa de les competicions esportives federades per a majors de 16 anys. Es podran tornar a jugar partits de lligues federades els participants dels quals siguin majors de 16 anys. Això sí, no podran comptar amb la presència de públic. Dins del mateix àmbit de l’esport també és novetat que els vestuaris de gimnasos i centres esportius podran reobrir.
  • Retorn de la presencialitat a les universitats. Els centres universitaris d’arreu de Catalunya tindran l’opció de reprendre la docència presencial sempre i quan l’aforament de les aules no superi el 30% de la seva capacitat.


El que continua com fins ara

  • Confinament comarcal. La mobilitat és lliure dins de la pròpia comarca de residència. Només se’n pot sortir en casos que ho justifiquin, com ara per motius laborals, urgències sanitàries o tràmits urgents improrrogables.
  • Comerços no essencials, tancats els caps de setmana. Tots els establiments comercials de serveis i productes que no estiguin considerats de primera necessitat han d’abaixar persianes dissabte i diumenge.
  • Toc de queda nocturn. Continua prohibida la mobilitat nocturna, en concret entre les 22:00h de la nit i les 6:00h del matí. Dins d’aquesta franja horària no es pot sortir del domicili particular excepte per a casos justificats.
  • Tancament perimetral de Catalunya. Es manté la prohibició d’entrar i/o sortir de Catalunya si no és per una de les causes que ho permeten.


? Accedeix a totes les mesures desglossades

El més llegit

I després