I després

La recuperació de la bateria del Fortim s’enllestirà al febrer

Compartiu aquesta història

La junta de govern de Sant Feliu de Guíxols, segons informa el diari El Punt Avui, ha adjudicat aquest setmana les obres de rehabilitació i condicionament del niu de metralladores del turó del Fortim –just a sota l’edifici del Salvament del port guixolenc– que es va construir durant la Guerra Civil Espanyola per defensar la ciutat dels bombardejos dels bucs franquistes. El termini per a l’execució de les obres és d’un mes i mig, cosa que hauria de permetre que el conjunt sigui visitable a partir del febrer.
L’actuació és senzilla, tot i el pressupost inicial, de 14.209 euros, s’ha acabat adjudicant a l’empresa Copayba 2000 per 11.750 euros. El projecte preveu el condicionament de l’accés de visitants –amb la retirada de terres i la construcció de graons i petits murs de contenció–, els tancaments metàl·lics, una mínima instal·lació elèctrica d’enllumenat i la neteja de grafits, guixades i la reobertura d’una de les troneres –les cavitats des d’on es disparava– ara tapiada. Al juliol ja es va desenrunar i netejar l’espai.
De moment, els recursos per reobrir l’espai surten d’un excedent de la partida pressupostària per al manteniment de platges. Més endavant, el govern guixolenc també preveu recuperar un altre búnquer defensiu integrat en un dels penya-segats de la punta de Garbí.
A diferència de les bateries del Fortim, relativament accessible, la complicació d’aquesta segona obra serà habilitar-hi un camí des del passeig marítim del President Irla.

El més llegit

I després