I després

La pujada de l’IBI aprovada pel PP el pot incrementar en un 10% a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Segons que informa el Diari de Girona en la seva edició d’aquest dimarts, la pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que va aprovar el Consell de Ministres del 30 de desembre afectarà gairebé tots els municipis de Girona. Dels 221 municipis, n’hi haurà 189 que veuran com s’incrementa un 10% el rebut de la contribució urbana durant aquest 2012, entre els quals s’hi troba Sant Feliu de Guíxols, i només 14 ajuntaments, entre els quals destaquen Olot, Roses, Llagostera o Santa Cristina d’Aro, es lliuraran d’aquest increment per haver fet la revisió cadastral en els anys del boom immobiliari.

La mesura imposa una pujada del 10% en el tipus de gravamen aplicable a l’IBI als municipis que no han actualitzat el seu valor cadastral abans del 2002. En aquesta situació es troben 189 municipis gironins. En cinc ajuntaments (Santa Coloma de Farners, la Bisbal, Maçanet, Riudellots i Vilablareix) hauran d’apujar un 6% per haver fet la revisió cadastral entre 2002 i 2004. Existeix un tercer grup de tretze ajuntaments, en què destaca Palamós, Castell-Platja d’Aro, Vidreres o Cassà de la Selva, que van revisar el valor cadastral de 2008 a 2011, on l’increment serà del 4%. De la pujada es lliuren 14 municipis entre els quals destaquen Hostalric, Llagostera, Llançà, Olot, Roses o Santa Cristina d’Aro. La mesura suposa que, per llei, 9 de cada 10 municipis de Girona apujaran l’IBI.

A més de Sant Feliu de Guíxols, entre els municipis que hauran d’apujar l’IBI un 10% també s’hi troben Girona, Figueres, Lloret de Mar, Salt, Palafrugell, Ripoll, l’Escala Puigcerdà o Torroella de Montgrí.

El més llegit

I després