I després

La processionària arriba abans de temps degut a les altes temperatures per l’època

L’Ajuntament demana a la ciutadania que si en veu en espais públics avisi a l'Àrea de Medi Natural trucant al 972 32 71 50 o a la Policia Local al 972 32 42 11

Compartiu aquesta història

Degut a les temperatures més altes de l’habitual per aquesta època, l’eruga de la processionària ja ha començat a aparèixer per Sant Feliu de Guíxols.

Des de l’Ajuntament ja s’està actuant en els arbres afectats i es demana a la ciutadania que si veu processionària en algun espai públic, es posi en contacte amb l’Àrea de Medi Natural trucant al 972 32 71 50 o bé amb la Policia Local al 972 32 42 11. També s’estan fent controls en zones de pins per localitzar possibles bosses als arbres.

Durant la passada tardor, l’Ajuntament ja va fer un tractament preventiu en 425 pins, a més de retirar algunes de les bosses amb aquest insecte. El consistori recorda que no té competències per entrar a les propietats privades a actuar i que només ho pot fer en espais públics. Ens ho explica la regidora de Medi Natural, Marifé Larragay.

Com afecta la processionària a les persones

Les larves de la processionària tenen al dors uns sacs on s’amaguen uns pèls urticants de color taronja. Quan es molesten o mouen les larves, s’obren els sacs alliberant pèls urticants, que en contacte amb la pell de les persones o animals produeixen reaccions al·lèrgiques.

A les persones amb una reconeguda hipersensibilitat se’ls recomana no visitar pinedes amb presència d’aquests insectes, sobretot els dies de molt vent. A vegades, aquests efectes també es poden donar quan les larves estan enterrades en forma de crisàlide, per la qual cosa es recomana tenir cura dels nens i dels animals de companyia si juguen en espais on hi ha presència de bosses de processionària als pins.

Imatge portada: Viquipèdia

El més llegit

I després