I després

La policia munta un dispositiu sorpresa amb un munt de denúncies i detencions

Compartiu aquesta història

Des de dijous fins diumenge (del 14 al 17 de juliol) agents de la policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona, juntament amb efectius de la Policia Local i vigilants municipals de la demarcació i amb la col·laboració de membres del Cos Nacional de Policia, van fer el Dispositiu conjunt de trànsit i seguretat ciutadana anomenant Snoopy que també fou aplicat a la nostra zona, especialment a les sortides de Platja d’Aro.

Aquesta operació va mobilitzar un total de 740 agents dels Mossos d’Esquadra i 298 Policies Locals i vigilants municipals del territori gironí.

El dispositiu tenia com a objectiu principal establir una sèrie de controls de seguretat ciutadana i de trànsit, en especial en zones d’oci nocturn. En aquests controls els agents van efectuar proves d’alcoholèmia i escorcolls a vehicles i persones amb la finalitat de localitzar possibles substàncies estupefaents i objectes perillosos, armes prohibides o algun tipus d’objecte contundent.

Segons els responsables, la principal finalitat d’aquests controls era prevenir els accidents de trànsit, evitar el consum i tinença de substàncies estupefaents i evitar l’ús d’estris contundents en possibles baralles. El balanç dels quatre dies de l’activitat va donar un resultat de 239 actes en base a la llei 1/92, de les quals 199 són per tinença o consum de substàncies estupefaents i 40 per possessió d’armes. Es varen identificar 1.742 persones.

Es veren escorcollar 689 vehicles i 26 persones foren detingudes, la majoria per delictes de lesions i alcoholèmia positiva.Pel que fa a les accions de trànsit hi van haver 417 denúncies per diverses infraccions, 65 positius en proves de detecció d’alcohol i 6 positius en drogues.

S’han fet propostes per retirar un total de 764 punts del carnet de conduir.

També es va fer incidència en l’horari de tancament de diversos locals nocturns a un total de 25 locals controlats. En aquests establiments controlats s’han aixecat 11 actes, la majoria per problemes amb la documentació o deficiències en la seguretat.

 

 

 

El més llegit

I després