I després

La participació de 176 equips confirma l’essència solidària de la Trailwalker 2022

Compartiu aquesta història

Aquesta nova edició ha recaptat fins ara més de 221.000€ que permetran l’accés a aigua potable a prop de 30.000 persones en el món.

L’Oxfam Intermon Trailwalker va tancar la seva 11a edició a Girona amb 176 equips i prop de 1.500 participants. Però, abans de res, ha tornat a posar en relleu la seva força solidària en recaptar 221.000 euros, amb l’objectiu que més de 50.000 persones tinguin accés a aigua potable en projectes que té l’organització a Àfrica i Amèrica Llatina. Enguany, com a novetat, l’organització ha inclòs una prova de 10 quilòmetres en 4 hores, a més de les de 50 i 100 quilòmetres.

En la distància de 10km el primer grup de 4 corredors a arribar a Sant Feliu de Guíxols ha estat el DDGI200, de la Diputació de Girona. En el repte de 50km el primer equip a aconseguir la meta a Girona ha estat el FLT-*RockAndRun, de la Fundació La Caixa. Finalment, per als 100km, el primer equip a arribar a Sant Feliu de Guíxols va ser el KriterS, de Kriter Programari, que va aconseguir la meta el dissabte sobre les 21.30 hores després d’una jornada d’altes temperatures.

Els equips procedeixen en la seva gran majoria de Barcelona, Girona, Tarragona, Alacant, però també hi ha equips procedents de Guipúscoa, Lleida, Madrid, Navarra, Sta. Cruz Tenerife, Toledo, València i dos equips de Bèlgica i d’Itàlia.

Més d’1 milió de persones amb accés a aigua potable

Des de la seva primera edició a Espanya (2011) ja han participat més de 26.000 persones i s’han recaptat més de 7 milions d’euros amb els quals s’ha facilitat l’accés d’aigua potable a més d’un milió de persones.

‘Quilòmetres X aigua’

L’accés a aigua potable per a beure, cuinar i rentar-se és essencial per a la vida i per a evitar que es propaguin malalties com el còlera i la diarrea. Sense aigua neta s’accentuen els nivells de desnutrició, que ja són greus als països on Oxfam Intermón treballa. L’escassetat d’aigua ja afecta a quatre de cada 10 persones en el món.

Les dones i les nenes destinen hores a anar a buscar aigua, amb el que no poden realitzar altres activitats com anar a escola o conrear aliments, la qual cosa perpetua la seva condició de pobresa. En les crisis humanitàries, en els campaments de refugiats, l’amuntegament i la falta d’aigua potable incrementa el risc de mort per la propagació de malalties provocada per la falta d’higiene.

Oxfam Intermón és experta en aprovisionament d’aigua potable, especialment en situacions d’emergència. Durant l’últim any -exercici 2020-2021- Oxfam ha fet costat a 25,7 milions de persones en més de 90 països al costat de la col·laboració de 4.128 organitzacions sòcies. Malgrat les restriccions provocades per la pandèmia, l’organització ha multiplicat els seus esforços i ha arribat a 6,3 milions més de persones en aquest any especialment difícil per a tantíssimes persones en el món.

El més llegit

I després