I després

La PAH denuncia pressió policial a SFG

Compartiu aquesta història

En una nota enviada als mitjans, membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han denunciat pressions policials en la concentració que el col·lectiu va convocar dissabte a Sant Feliu. En la crònica difosa apunten que “un grup de Mossos d’Esquadra van ser dels primers en arribar a la convocatòria d’una mesa informativa de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols a la plaça del mercat davant l’ajuntament dissabte al migdia. A més del permís municipal de que disposava la PAH, el sergent dels Mossos exigia l’avís de convocatòria de concentració que mai es va demanar en casos semblants, com quan es va fer la recollida de firmes en suport de l’ILP per canviar la llei hipotecària o fins i tot a les manifestacions del darrer estiu per reivindicar el pas lliure a la zona de Can Rius.
El sergent va identificar i prendre nota de les dades personals de dos dels membres de la PAH des del primer moment, segons va dir, “per ordres de Girona”. Al llarg del matí centenars de persones van passar per la taula d’informació sense cap problema i al migdia es va llegir el manifest on es protestava per la criminalització de les PAH i de les portaveus Ada Colau i Marta Afuera, que han fer polítics del PP i de UPyD amb el ressò dels mitjans de comunicació de la dreta. En aquell moment més d’un centenar de persones eren presents a l’acte. El manifest abona l’aprovació íntegre del text de la ILP i es dona suport a la “obra social de la PAH” a la ciutat de Salt.
Després d’explicar les activitats que desenvolupa la PAH de Sant Feliu, desenes de les persones presents van passejar durant mitja hora les pancartes reivindicatives del moviment i es van manifestar pels principals carrers del centre sense tallar el trànsit i de forma totalment pacífica. En moltes ocasions els vianants i altres persones que sortien de bars i cafeteries van aplaudir la manifestació, que va tornar a la plaça sense cap problema. Malgrat el comportament cívic dels manifestants, els Mossos d’Esquadra, en finalitzar l’acte, van requerir els documents d’identificació personal d’algunes persones que portaven la pancarta que obria la manifestació, entre ells el regidor Joan Prat, d’ICV-EUA i el dirigent d’ERC Carles Benguerel.

IMGP0001

El més llegit

I després