I després

La millora entre Sta. Cristina i Palamós s´acabarà abans del juny de 2011

Compartiu aquesta història

El tram d’obres de la C-31 entre Santa Cristina d’Aro i Palamós estarà enllestit entre Setmana Santa i Sant Joan del proper any, és a dir, entre finals d’abril i juny del 2011, segons va dir ahir el conseller de Política Territorial i Obres públiques, Joaquim Nadal.

El conseller i cap de llista del PSC per Girona a les properes eleccions autonòmiques va assegurar que un cop es conclogui en aquest termini previst “s’haurà fet el que necessitàvem des de feia 20 anys”, en un tram de carretera on fins ara “no s’hi havia fet res”. Nadal va fer aquestes afirmacions en roda de premsa per exposar l’obra de Govern de la Generalitat en els últims quatre anys a Sant Feliu de Guíxols i, a més, al Baix Empordà. En aquest marc, el conseller va dir sobre el tram de la C-31 que “tothom veia que no avançava”. En canvi, des del Govern “vam dir que ho faríem tot de cop”, va assegurar just abans de mencionar altres trams de carretera desdoblats, com el de Maçanet de la Selva-Santa Cristina d’Aro, també inclosos en els èxits de les actuacions del Govern català.

Nadal, just abans de presentar el llibre escrit juntament amb Pia Bosch, El futur comença ara, converses sobre les comarques de Girona, al museu Irla de la mateixa localitat, va voler fer una menció a la futura, i polèmica, variant de la Bisbal d’Empordà. En aquest sentit, va assegurar que “el Govern no ha aturat el procés de la variant de la Bisbal” i, de fet, està previst que “d’aquí a finals d’any” s’hagi fet “la declaració d’impacte ambiental” i després, va dir, tindran lloc els corresponents “estudis informatius”. Conscient de la polèmica al volant d’aquesta variant va afirmar que la C-31 desdoblada a la Tallada d’Empordà “va ser molt discutit i debatut”, però un cop acabada “ningú ha obert la boca”. A més, “ha aprovat l’enquesta dels usuaris que a mi em serveix per saber si s’ha fet bé”, va assegurar Nadal.

Sobre Sant Feliu de Guíxols i el seu projecte cultural -el monestir i el seu entorn o la col·lecció d’art modern amb la fundació Thyssen entre d’altres- va dir que “està encarrilat” i és una “voluntat compartida” des dels governs estatal, català i local.

En un altre apunt de qüestions, Nadal va esmentar d’altres objectius aconseguits pel Govern, i que seran la manera com el PSC enfocarà la precampanya electoral, entre els quals estan les competències penitenciàries que “cap altre govern autonòmic té” o la “llei de barris”, va dir. Els socialistes han resumit totes aquestes actuacions en un seguit de monogràfics realitzats sobre un total de 171 municipis gironins per “identificar l’obra del Govern”, va concloure Nadal.

Abans però, va advertir que “7 és més que 23”. “I no ho tornaré a repetir”. Durant la campanya, s’entén, fent referència a que durant els anys de tripartit -els de Maragall i Montilla- han estat més fructífers que els de Jordi Pujol. (DDG).

El més llegit

I després