I després

La mascareta torna a ser obligatòria als centres sanitaris i sociosanitaris davant l’increment de contagis de virus respiratoris

A més, tothom qui ho vulgui i des d’avui mateix ja pot demanar cita al CAP o a través del portal ‘La meva salut’, per vacunar-se de la grip i la covid

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dimarts 9 de gener, la mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya, davant l’increment de contagis de virus respiratoris com refredats, grip i covid.

De moment, les farmàcies i les residències en queden fora, però als espais on conviu gent gran es recomana també portar mascareta.

La mesura arriba arran del fet que en les darreres setmanes les dades epidemiològiques han evidenciat un important increment d’infeccions respiratòries agudes.

Han passat només sis mesos des que el 5 de juliol del 2023 es va publicar al BOE l’acord ministerial perquè la mascareta deixés de ser obligatòria a centres sanitaris i sociosanitaris i farmàcies. Una mesura que es va imposar al principi de la pandèmia de la covid.

La incidència de la grip s’ha triplicat a Catalunya en les últimes quatre setmanes i ara és de 153 casos per 100.000 habitants. La incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes se situa, ara mateix, en 845 afectats per 100.000 habitants i s’han registrat 66.565 casos.

Les mascaretes, conjuntament amb el rentat freqüent de les mans i la distància entre persones, són una de les mesures de protecció efectives que cal utilitzar sempre que tinguem símptomes de grip, COVID-19 o de qualsevol malaltia respiratòria. Tenen dues funcions bàsiques, protegir altres persones dels patògens que exhalem en respirar i de la nostra saliva, i protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de possibles virus i bacteris que poden exhalar altres persones.

El més llegit

I després