I després

La locomotora del tren de Sant Feliu, ja restaurada, s’exhibeix al centre de Girona

Compartiu aquesta història

Segons que informa el diari El Punt Avui, la popular locomotora del trenet de Sant Feliu torna a tenir un emplaçament al centre de Girona. La brigada municipal va procedir a la instal·lació d’aquesta màquina al passatge Emili Blanch, just a la part posterior de l’antic edifici d’Hisenda i a tocar de la seu de la Generalitat. La locomotora, que durant molts anys va presidir la part central dels jardins de la plaça d’Espanya de Girona, s’ha retornat al centre de la ciutat, després que l’Ajuntament de Girona i l’Associació dels Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines l’hagin restaurat per complet.

La màquina es va treure fa més de tres anys quan Adif va iniciar els treballs per desmantellar la plaça Espanya i reconvertir-la en l’estació provisional d’autobusos. Els treballs han consistit a repintar-la i cuidar-ne tots els detalls, ja que va patir un incendi provocat per sense sostre que l’utilitzaven coma dormitori. L’emplaçament actual serà provisional fins que no s’acabi el projecte ferroviari, amb la voluntat d’instal·lar-la en un lloc proper a la futura estació del parc Central.

Mostra dels 150 anys

El trenet s’ha instal·lat a tocar de la Casa de Cultura perquè serveixi com a element d’entrada cap a l’exposició que s’inaugurarà demà per commemorar l’arribada del ferrocarril a Girona, ara fa 150 anys, ja que el 3 de març del 1862 es feia la inauguració oficial. La mostra es podrà veure fins al 30 de març i permetrà repassar la història del tren a la ciutat de Girona i a la resta de les comarques gironines.

La locomotora restaurada data de l’any 1891 i la va construir l’empresa Krauss & Cie A. G. l’any 1891. En el frontal llueix el número 2, que es va adjudicar a la primera sèrie de quatre locomotores de la Companyia del Ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona, una línia oberta el 1892.

El més llegit

I després