I després

La Generalitat i la Caixa restauren 25 monuments romànics a les comarques gironines entre els quals s’hi troba el monestir de SFG

Compartiu aquesta història

Un projecte de la Generalitat i l’Obra Social la Caixa restaurarà i millorarà 25 monuments i elements del patrimoni romànic a les comarques gironines, entre els quals es troba el monestir de SFG, la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll o el Tapís de la Creació de la Catedral de Girona, d’entre d’altres.
El programa Romànic Obert neix el gener del 2009 amb un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Obra Social la Caixa per donar un impuls a la restauració, millora i prevenció del patrimoni romànic al nostre país. L’acord preveu dues accions diferents, d’una banda restaurar i millorar els monuments i de l’altra donar-los a conèixer entre el públic. A les comarques gironines en concret des d’ara fins el 2012 s’actua en 25 monuments amb una inversió total de 4,7 milions d’euros.
A més de totes aquestes intervencions, el programa Romànic Obert té també una part important dedicada a difondre el patrimoni. En aquest sentit, s’està treballant en la creació d’una pàgina web 2.0 que explicarà totes aquestes obres i també donarà una visió actualitzada del romànic a Catalunya i el lligarà amb el turisme cultural. Igualment, a principis del 2012 es farà una exposició itinerant i s’està treballant per oferir elements de realitat augmentada en la visita als monuments.
En el conjunt de Catalunya, el programa Romànic Obert dedica una inversió de 18.275.000 euros que han permès iniciar les actuacions a 86 monuments i elements del patrimoni romànic.

El més llegit

I després