I després

La Generalitat decreta la fase 1 d’emergència per sequera

Des d’ara, el consum d’aigua per persona i dia baixa fins als 200 litres

Compartiu aquesta història

Degut a la situació de sequera que viu el país, la Generalitat ha activat la primera fase d’emergència per sequera, que consta de 3 fases en total.

En aquesta primera que s’ha aplicat, que inclou també activitats econòmiques i comercials, redueix el consum d’aigua a 200 litres per persona i dia. L’alcalde, Carles Motas, en parlava aquest migdia al programa Línia amb l’Alcalde de la nostra emissora.

Cal recordar les mesures que ja existeixen per estalviar aigua, com ara la prohibició de regar la gespa, omplir piscines privades, la neteja de carrers, façanes i clavegueram amb aigua potable, segueixen vigents.

Pel que fa als vehicles, només es poden rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua, tret dels casos de necessitat per mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.

També queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús d’aigua imprescindible pel seu manteniment.

Altres afectacions que contempla la nova fase són la supressió del rec agrícola en un 80%. En aquest cas, però, es podrà autoritzar només el rec de supervivència de conreus llenyosos. La reducció de l’ús de l’aigua per a usos ramaders és del 50% i del 25% pels  consums d’aigua dels usuaris industrials. Pel que fa a l’ús d’aigua per a usos recreatius és del 25% en usos assimilables urbans.

El més llegit

I després