I després

La confraria es protegirà amb una tanca

Compartiu aquesta història

La confraria de pescadors de Sant Feliu de Guíxols té previst instal·lar una tanca perimetral reixada a tot el recinte que envolta la llotja del port. L’Ajuntament de Sant Feliu ja va aprovar la seva instal·lació i, per fer-la efectiva, s’està pendent de l’aprovació de Ports de la Generalitat.
A finals de juny l’alcalde, Joan Alfons Albó, ja anunciava a la nostra emissora que l’Ajuntament estava disposat a col·laborar-hi i en referència a no poder accedir a espais com el martell que va fins la benzinera, Albó comentava que, per sort, el port de Sant Feliu disposa d’altres espais per poder contemplar tota la dàrsena pesquera en comparació a altres ports del litoral.
Segons el secretari de la confraria, Salvador Rovira, l’any passat es varen produir, dins del recinte, 20 robatoris especialment de coure, vestits de neoprè estris i fins i tot els ploms dels arts de pesca, la reparació dels quals, suposava una important despesa pels pescadors.
Però Rovira assegurava que la raó principal no és aquesta sinó la seguretat dels vianan

ts que observen la càrrega del peix i les maniobres dels toros i camions que circulen per la zona. Els conductors no poden estar constantment pendents de la seguretat dels molts vianants que transiten per aquell àmbit i que en els seu passeig s’acosten a la zona.
La tanca arrencarà del principi de la riera de Tueda, en paral·lel a la consergeria de Ports. Deixant un passadís d’ 1,50m.resseguirà les pilones que delimiten l’aparcament de davant de l’edifici Joan I, encerclarà la bàscula (enfront de la sortida de la via verda), en direcció a l’escullera, protegirà las casetes dels pescadors fins anar a trobar-se a la porta corredora que ja es va instal·lar fa uns anys, tot continuant per acollir l’actual zona d’estesa de xarxes del primer tram del moll.
El pressupost per a la instal·lació d’aquesta tanca enreixada és de 15.000€.

CONFRARIA2

DSCN3825r

DSCN3826r

El més llegit

I després