I després

La Colla Gegantera Ganxona acompanyarà a la cobla La Principal del Llobregat en la ballada d’estiu d’aquesta nit

Compartiu aquesta història

A la mitja part faran la ballada de la seva pròpia composició “Els nostres gegants”, creada pel compositor Rafael Figueras

L’Agrupació Amics de la Sardana ha organitzat per aquesta nit de divendres 19 d’agost, una ballada d’estiu amb la cobla La Principal del Llobregat. Serà a partir de les 22.15 hores a l’escenari del Passeig del Mar, a l’alçada del Restaurant Marabú.

Una ocasió especial perquè la vetllada comptarà amb la col·laboració de la Colla Gegantera Ganxona. Jordi Casademont, president de la Colla explica “que ens agrada col·laborar amb la resta d’entitats culturals de la ciutat”. A la mitja part faran la ballada de la seva pròpia composició “Els nostres gegants”. Obra creada pel compositor Rafael Figueras i Auladell l’any de la seva estrena, el 1954.

Casademont afegeix que “vull aprofitar per fer una crida a tots els veïns de Sant Feliu de Guíxols, per formar part de la Colla Gegantera, ja sigui per portar capgrossos, gegants, aprendre a tocar el timbal, la gralla, o simplement acompanyar-nos a les sortides”.

Els gegants de Sant Feliu de Guíxols aviat celebraran 70 anys. Són dels més antics que hi ha en actiu. Es van fabricar en un taller de Saragossa. Des del 1954 fins al 1986, és a dir, durant trenta-dos anys, no tenien nom oficial. Van rebre els noms de Feliu i Àngela (prenent el nom dels patrons de la ciutat) en un acte de bateig popular, amb l’alcalde Josep Vicente com a mestre de cerimònies. Un 27 de juliol de 1986.

L’any 2018, trenta-dos anys més tard des d’aquell bateig, va sortir una nova rèplica. Construïts en la seva totalitat en un taller de Navata.

El més llegit

I després