La Colla Gegantera Ganxona ha anunciat que plega a través de les xarxes socials amb un primer post que diu textualment:

“És per a nosaltres motiu de gran tristesa, comunicar-vos a tots aquells que des de fa molts anys ens heu seguit i animat, per allà per on hem anat, que la Colla Gegantera Ganxona ha quedat dissolta.
Han estat grans moments que hem passat junts i podem dir que per a tots i cada un dels que componíem aquest gran grup ha estat una decisió dolorosa i sobretot per que els motius han estat aliens a nosaltres, però … això sí, hem creat una gran família i una gran amistat, que perdurarà.
Per a totes les colles, amb les que teníem projectes futurs (trobades, actes…), dons això… comunicar-vos que no podrà ser!!!
Per uns dies, mantindrem aquesta pàgina (Facebook) oberta, però dir-vos… que properament la tancarem. Gràcies a tots !!!”

La resposta, després de la destacada feina realitzada pel col.lectiu, que és un dels grans actius de la ciutat,  no s’ha fet esperar i la colla ha editat un nou missatge amb el següent contingut:

“Agraïm a tothom les mostres d’afecte i ànim que ens esteu enviant. Entenem que molts de vosaltres tingueu interès per saber què és el que ha passat, però de veritat i amb tot respecte, no creiem que aquest sigui el mitjà més adequat per entrar en polèmiques ni debats, esperem que ens entengueu i ho sapigueu respectar. De nou … moltes gràcies a tots. i aprofitem per desitjar-vos a tots … Bon Nadal i feliç Any 2017”.

Posats amb contacte amb l’alcalde, Carles Motas, per si des de l’Ajuntament es tenia coneixement dels motius, Motas ha declarat a la nostra emissora que continua de baixa però que ha estat parlant amb els responsables de la Colla Gegantera i que a principis de la setmana entrant, que es reincorpora a la feina, mantindrà una reunió per parlar obertament sobre els motius que han provocat aquesta decisió, així com de les possibles solucions.