I després

La Cobla Sant Jordi homenatjarà al mestre Juli Garreta

Compartiu aquesta història

El concert de música catalana del Festival de la Porta Ferrada que es portarà a terme aquest dijous 12 a les 9 de la nit al Teatre Auditori Municipal, estarà dedicat aquests any a l’obra més inèdita de Juli Garreta, el gran compositor català, nascut a Sant feliu de Guíxols. El concert formarà part del acte de presentació de l’edició de l’Obra Completa de Garreta dins la col·lecció Mestres Gironins que publica l’editorial Tritó amb la subvenció de la Diputació de Girona.
Les sardanes que s’interpretaran en el concert, formen part dels dos primers volums realitzats per Bernat Castilejo i Anna Costal. Aquestes sardanes que la cobla Sant Jordi interpretarà en el marc del Festival formen part de les primeres 19 sardanes escrites per Juli Garreta entre 1897 i 1901 estrenades per la Cobla La Vella de Sant Feliu, dirigida pel pare del compositor, Esteve Garreta, i les sardanes escrites pel compositor entre 1902 i 1904 estrenades per la Vella de Sant Feliu i la Principal de la Bisbal. Al Llarg del segle XX la majoria d’aquestes 37 sardanes han restat quasi inèdites tant pel què fa a la interpretació i als enregistraments. — Del total de 62 sardanes de Garreta, al llarg dels SXX se n’han interpretat, enregistrat i editat un grup molt reduït, les mes conegudes, com Juny, A Pau Casals, Pedregada o Llicorella. Per primera vegada es presenta una edició crítica d’aquestes 37 sardanes que permetrà que les cobles puguin programar-les i recuperar-les de l’oblit. I per primera vegada es podran interpretar tal i com el compositor les va escriure, perquè s’ha anat a les fonts originals, als manuscrits del músic ganxó que es conserven a la Biblioteca de l’Orfeó Català.

Entrada: 12€

Les entrades del 48è Festival de la Porta Ferrada es posen a la venda a través del sistema Tel·Entrada (Per telèfon 902 10 12 12 o internet www.telentrada.com). També es posen a la venda les entrades a taquilla (ubicada als Baixos de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21h). Telèfon taquilla del Festival 972 32 56 88 (de dilluns a dissabte de 18 a 21h). A la taquilla és l’únic lloc on s’apliquen els descomptes per a col·lectius especials.

Cobla Sant Jordi: Remembrança

El més llegit

I després