I després

La cantautora nord-americana Carson McHone ofereix avui a l’ermita de Sant Amanç de Sant Feliu de Guíxols el seu únic concert a Catalunya

La cantautora Carson McHone, natural de la ciutat d'Austin (estat de Texas, als Estats Units), trepitjarà Sant Feliu de Guíxols avui dimecres 11 de març per oferir un concert únic.

Compartiu aquesta història

(Fotografia: Twitter Carson McHone).
La cantautora Carson McHone, natural de la ciutat d’Austin (estat de Texas, als Estats Units), trepitjarà Sant Feliu de Guíxols avui dimecres 11 de març per oferir un concert únic. Promesa estatunidenca en un estil de música molt característic, fruit de la fusió de diversos gèneres (country blues, rock i música d’autor, principalment), McHone actuarà a l’ermita de Sant Amanç , a les 21:00 hores de la nit. Es tracta de l’únic concert de la compositora a Catalunya dins de la gira que actualment està fent arreu d’Europa, que combina amb alguna audició puntual al seu país d’origen.

Carson McHone, amant de la música ja des de ben jove, va començar la seva carrera en solitari al món de la cançó d’autor quan tenia no més de 16 anys. Ja en aquella època componia temes que explicaven (i encara expliquen) intimitats de la seva vida, i freqüentava petits escenaris de bars i pubs per interpretar-les per al públic. Poc després, l’any 2013, va autoeditar el seu primer EP, que duia el mateix nom que ella, i dos anys més tard vindria el seu àlbum de debut, Goodluck Man (2015). El segon CD de la cantautora texana arribaria el 2018 amb Carousel, i des de llavors i fins a dia d’avui ha fet públics diversos ‘singles’, com ara Sad (agost de 2018) i Drugs (octubre de 2018).


El que va llançar McHone a la fama va ser la prestigiosa revista de música i cultura popular nord-americana Rolling Stone. Va ser l’any 2018 quan la publicació va incloure la compositora en dos dels seus rànquings de més renom: el top 10 de “noves artistes de country que has de conèixer” i “els 40 millors àlbums d’americana i country del 2018” pel seu CD Carousel. Dues mencions que feien justícia amb el més que palès talent artístic de McHone.
La ciutat ganxona tindrà, doncs, l’honor d’acollir McHone en un escenari exclusiu i enmig d’un tour que portarà l’artista nord-americana a tocar a llocs com Estocolm (Suècia), Liverpool (Regne Unit), Kilkenny (Irlanda) i Brooklyn (Estats Units), entre molts d’altres. Si bé serà l’única audició en terres catalanes, McHone té programats cinc concerts més a la resta de l’Estat espanyol (Bilbao, Oviedo, Madrid, Santander i Saragossa).
L’actuació a l’ermita de Sant Amanç serà d’entrada lliure i funcionarà mitjançant el sistema de taquilla inversa, a partir del qual cada espectador, al final de l’audició, aportarà els diners que cregui que més s’ajusten al que acaben de veure.

El més llegit

I després