I després

LA CAMBRA DE COMERÇ EDITARÀ LA NOVA ÀNCORA

Compartiu aquesta història

El matí d’aquest dimarts s’ha celebrat a la Casa Patxot de Sant Feliu de Guíxols una roda de premsa on representants del Setmanari Àncora i de la Cambra de Comerç han fet oficial que el fons documental i la capçalera de la publicació passen a mans de la Cambra, després de l’acord assolit entre les dues parts.

El president de la Cambra, Joan Puig, ha declarat que fou el primer que va contactar amb el director d’Àncora, Josep Maria Isern, per evitar la seva desaparició “ja que és una de les icones de la ciutat per la tasca i el servei que ha vingut prestant durant gairebé setanta anys”.

També ha fet referència als canvis experimentats a Sant Feliu, des de fa dècades, on s’han deixat perdre iniciatives que l’havien convertit en la capital de la Costa Brava, subratllant que no volia que el setmanari fos una més i s’han posat en valor les figures de Margarida Wirsing i Enric Descayre, que encapçalaren l’equip dels fundadors de la publicació.

Puig ha assegurat que la seva edició en format digital serà imminent, amb un producte innovador del qual s’estan definint els continguts, però que és possible que la seva informació s’ampliï a altres municipis de l’àmbit de la Cambra (Tossa de Mar, Llagostera, Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Santa Cristina d’Aro i Vidreres). L’edició en paper, de moment, haurà d’esperar per definir diversos aspectes com el de la seva periodicitat, que encara s’ha d’estudiar i concretar.

Per la seva banda Josep Maria Isern, ha declarat que per a ells és una satisfacció haver arribat a un acord amb una entitat 100% ganxona i apolítica, situada al passeig, on s’hi projecta una Sala Àncora per a consultar-la. Ha afegir que també s’hi va interessar algun particular, així com l’Ajuntament, però que va arribar massa tard.

També s’ha referit al seu tancament que segons ha apuntat, “s’ha degut a la tardança en el cobrament de subvencions, la davallada de subscripcions i publicitat a més de la proliferació de portals digitals que havien fet baixar les seves vendes.

El més llegit

I després