Pia Bosch i Pere Albó, impulsors de Moviment Catalunya a les comarques gironines, van decidir deixar el grup del PSC a la Diputació de Girona, malgrat que continuaran com a diputats no adscrits, informava divendres el Diari de Girona. Tindran dret a tenir un despatx i estan negociant per veure si se’ls adjudica una assignació de grup. Dijous van fer arribar la seva decisió per escrit a l’ens.
Bosch i Albó varen prendre aquesta decisió després que el partit els demanés que abandonessin les files del PSC si tenien previst involucrar-se en el nou partit impulsat pel grup Moviment Catalunya, on hi ha diversos exdirigents del PSC, com Marina Geli. El primer secretari a les comarques gironines, Juli Fernández, els va demanar que si ja tenien decidit que impulsarien aquesta iniciativa deixessin el PSC “el més aviat possible”, ja que trobava “egoista” i “deslleial” que continuessin “aprofitant-se” dels recursos del partit malgrat estar treballant ja en una alternativa.
Aquesta setmana el regidor Juanjo García-Cañadas, que també és secretari de Política Municipal en la nova executiva de l’Agrupació Local del PSC, ara liderada per Francisco Gálvez, declarava a la nostra emissora que les baixes que es produeixin en el partit no afectaran governabilitat de Sant Feliu, on el PSC manté un pacte de legislatura amb CiU, opinió que comparteix l’alcalde convergent, Joan Alfons Albó.
Ambdós coincideien en afirmar que aquesta entesa es basa en “un principi de relacions personals” i que el fet que, després de la situació convulsa en la qual es troba el PSC, provoqui que alguns dels seus components marxin a altres accions polítiques, la consideren “lícita” si aquesta és la seva voluntat però reiteren que no tindrà cap incidència en el compromís de tancar la legislatura complint el seu programa i els compromisos adquirits.
D’altra banda, García-Cañadas, que des del primer moment s’ha mostrat favorable a les tesis federalistes del PSC i a apuntalar el partit després de la possible marxa de la resta de components del grup municipal, ja és un dels noms que conjuntament amb el de Josep Muñoz, es postulen en les primàries del partit, a més dels noms que s’hi puguin afegir, per optar a encapçalar la candidatura que es presentarà per a les properes eleccions municipals.