Dimecres al vespre el regidor del PSC, Juanjo Garcia Cañadas, va publicar un post en el Facebook anunciant la seva baixa del partit després de 30 anys de militància. Segons el seu escrit, el motiu fonamental és no estar d’acord amb el sistema de regeneració política engegat pel partit socialista.
Exposava que el partit era com una banda en la qual ell, que es defineix com un vell rocker, notava que algú desafinava i no sabia ben bé si era ell o la resta del grup.
Recordem que després de les baixes de dos regidors del partit per afiliar-se al MES, va provocar que ell es reafirmés com a membre del partit i declarés que estava disposat a prendre la responsabilitat de formar una llista de cara a les properes eleccions municipals.
Aquest anunci coincidia amb el canvi a la primera secretaria del partit a Sant Feliu on Francisco Gálvez substituïa a Verónica Lahoya.
Garcia diu que es va oferir per impulsar una candidatura i va optar les primàries engegades pel partit, on havia de competir amb Josep M. Muñoz, i es va retirar de la pugna poc després, tot i que conservava el seu càrrec a l’executiva com a Secretari de Política Municipal.
Pel que s’extreu de les seves declaracions, la regeneració política proposada “del et treus tu per posar-m’hi jo” no s’ajustava a les seves expectatives i ha decidit donar-se de baixa del PSC tot apuntant que ell no tenia la pretensió de ser el candidat..
Ja són, doncs, tres de cinc els regidors socialistes que s’han donat de baixa del partit però ha declarat que continuaran fins al final de la legislatura per finalitzar “ la molta feina feta i la que queda per fer” i no contemplen passar a l’apartat de no adscrits.
En una entrevista realitzada per la nostra emissora Juanjo Garcia declarava que la baixa del partit no representa deixar de ser socialista,que continuarà defensant la justícia social, la igualtat i la llibertat. També subratllava que estat una decisió difícil, molt meditada i que no descarta que en el futur el que ara són “camins paral·lels” es puguin trobar.
Garcia declarava que ha estat treballant en la política per oferir un servei a la ciutadania, “com tants altres de forma altruista” i mai per diners atès que els seus ingressos familiars provenen d’altres vies.
La renúncia de Juanjo Garcia coincidia amb l’anunci del PSC de la presentació oficial del seu nou candidat a l’alcaldia, Josep M. Muñoz,, el divendres, 20 de febrer a les 19:30 h. al Centre Cívic Vilartagues que comptarà amb la presència de Miquel Iceta.