I després

Josep Vallverdú recull el títol de Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols

A l'acte hi varen assistir, a més de les autoritats municipals, exalumnes de Vallverdú i amics que té a la nostra ciutat

Compartiu aquesta història

Josep Vallverdú va ser nomenat Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols en un acte institucional celebrat divendres passat a la tarda al Saló de Plens del l’Ajuntament.

Desenes de persones varen assistir-hi, entre elles amistats, exalumnes de l’homenatjat, com també regidores i regidors del consistori. Durant l’emocionant acte, en què es va poder veure un vídeo que repassava la vida de l’escriptor, Vallverdú va recordar la seva arribada a la nostra ciutat amb la Sarfa i com Sant Feliu el va rebre.

Durant l’acte, l’alcalde, Carles Motas, explicava que amb aquest nomenament es vol intentar retornar una mica a Vallverdú del què ell va deixar a Sant Feliu.

Els parlaments també van anar a càrrec del regidor de Cultura, Alexis Cubó, qui va explicar les raons per les quals es feia aquest reconeixement a l’autor. Per acabar, Roser Descayre, amiga de l’homenatjat, recordava com Vallverdú va involucrar-se en la vida de la ciutat.

El Ple Municipal va acordar fa un mes el nomenament de l’escriptor, poeta, narrador, dramaturg, traductor i assagista, Josep Vallverdú i Aixalà, com a  Fill Adoptiu de la ciutat, una votació que va comptar amb la unanimitat de tots els regidors. Valverdú va viure a Sant Feliu entre els anys 1949 i 1956, en una etapa que recorda com a “set anys pròdigs en esdeveniments vitals, en maduració”.

El més llegit

I després