La marxa de l’històric militant de CDC, Josep López de Lerma (Sant Feliu de Guíxols 1950), s’ha envoltat d’una certa polèmica atès que algun sector del partit ha volgut ser-ne protagonista dient que se li anava a obrir un expedient i que, l’ex-diputat, s’hauria avançat donant-se de baixa.

López de Lerma ha defensat aquest dimecres que la seva sortida de CDC va ser cordial tant amb el secretari general, Artur Mas, com amb el president a Girona, Ricard Font i la resta de companys del partit, sense que mai ningú no li comuniqués un possible expedient d’expulsió.

En declaracions a Europa Press, ha explicat que va tramitar la seva baixa del partit el 20 de maig de 2011 sense haver-li estat notificat cap expedient d’expulsió i, en la carta que va dirigir a Mas, li va demanar “total discreció interna i silenci extern”.

Mas, en nom de la direcció, va respondre el 8 de juny en una carta agraint-li “molt sincerament” la seva col·laboració amb el partit segons assegura el polític guixolenc.

“Et desitjo de tot cor poder continuar comptant amb la teva confiança en el futur. Sempre tindràs la nostra porta oberta a Convergència”, va assegurar Mas en la carta, per la qual cosa, López de Lerma ha mostrat la seva indignació davant les veus del partit que parlen d’un expedient d’expulsió que finalment no es va obrir.

Per això es mostra sorprès que aquestes veus hagin difós que es va estudiar obrir-li un expedient i ha acusat al líder de CiU en el Parlament, Oriol Pujol, a qui preveu presentar un requeriment notarial aquest dijous perquè aclareixi en què es basa per difondre aquesta informació  “que digui qui, quan i per què se m’hauria obert aquest expedient”.

De fet, ha sostingut que és “absolutament fals i brut” afirmar que es va plantejar obrir-li un expedient abans d’haver presentat ell la seva baixa del partit.

Llicenciat en Dret i professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), López de Lerma va ser sis vegades cap de llista de CiU per Girona en la generals, vicepresident del Congrés de 1993 a 1999 i regidor de Sant Feliu de Guíxols entre 1982 i 1989 entre molts altres càrrecs en la seva dilatada carrera política.