I després

Els Brigadistes Internacionals protagonistes de les Jornades Europees de Patrimoni

Compartiu aquesta història

Les jornades es presentaran amb un itinerari guiat i la presentació d’un llibre

Enguany, per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni, des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols han preparat dos actes per aquest dissabte 8 d’octubre, relacionats amb l’estada de brigadistes internacionals a la nostra ciutat.

Podreu conèixer de primera mà edificis que varen estar ocupats per donar-los allotjament, per ser usats com hospital, o saber si alguna de les persones que van perdre la vida en defensa de la llibertat i contra el feixisme, estan enterrades al nostre cementiri.

A les 10.00 h. serà l’inici de l’itinerari a l’entrada del cementiri de de Sant Feliu de Guíxols. Visita de les tombes dels brigadistes enterrats a la nostra ciutat.

El guiatge anirà a càrrec d’Esther Bussot, així ho explica.

 

El desplaçament es farà en autobús fins a la urbanització de S’Agaró per continuar la visita comentada a diferents edificacions que van allotjar hospitals i residències per a brigadistes internacionals. Acabat l’itinerari, viatge de tornada amb bus fins a la plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
És una activitat gratuïta amb inscripció prèvia a: Museu d’Història 972.821.575 / activitatsmuseu@guixols.cat

A les 12,00 h a la Sala Abat Panyelles, 4 planta del Monestir, es presentarà el llibre de Jordi Martí-Rueda amb pròleg de Jordi Borràs. 60 relats de persones anònimes i extraordinàries que van deixar les seves llars per donar suport a la lluita contra el feixisme.
Per la presentació literària no cal inscripció prèvia.

 

El més llegit

I després