I després

JORNADA SOBRE NUTRICIÓ GASTRONOMIA I SALUT

Compartiu aquesta història

La Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural organitza pels dies 24 i 25 de novembre la jornada Nutrició Gastronomia i Salut, per compartir i transmetre els resultats de les darreres investigacions sobre l’alimentació i la salut i debatre sobre la situació de l’alimentació actual, les pràctiques entorn l’alimentació saludable i el potencial educatiu del turisme gastronòmic:

PROGRAMA

Divendres 24 de novembre (Sant Feliu de Guíxols)

Matí

9:45h Entrega d’acreditacions i inauguració institucional
10.00h L’alimentació i les seves circumstàncies: plaer, conveniència i salut. Conferència inaugural a càrrec de Jesús Contreras Hernández, Catedràtic d’Antropologia Social de la UB. Observatori de l’Alimentació del Parc Científic de Barcelona (ODELA).
11.00h Torn de paraula i debat
11.30h Pausa-cafè
12.00h Sessions sobre: Som el que mengem? Diagnosi de l’alimentació actual
Carles Casabona. Pediatre de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
Gemma Garcia. Diplomada en Infermeria de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
Carme Carretero. Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG
13.00h Torn de paraula i debat
14.00h Dinar

Tarda

16.00h Sessions sobre: Pràctiques a l’entorn de l’alimentació saludable
Dolors Juvinyà Canal. Directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG.
Lourdes Català. Responsable de Dietètica del Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de SERHS Alimentació.
Torn de paraula i debat
18.00h. Tastet de peix blau

Dissabte 25 de novembre (Palamós)

10.00h Interès nutricional del peix. Passat, present i futur. Conferència a càrrec de José Juan Rodríguez, Professor de Nutrició i Bromatologia a la UAB
11.00h Pausa – cafè
11.30h Sessions sobre: El potencial educatiu del turisme gastronòmic
Joan Luís Alegret. Professor titular d’Antropologia de la UdG i Director de la Càtedra d’Estudis Marítims.
Dolors Vidal Casellas. Professora titular d’Història de l’Art de la UdG i Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme-Calonge Sant Antoni.
Jordi Tresserras Juan. Professor associat de gestió del patrimoni i turisme cultural de la UB.
12.30 h Torn de paraula i debat
13.00h Visita al Museu de la Pesca
14.00h Dinar

Preu jornada: Gratuïta

Inscripcions al correu electrònic: museuhistoria@guixols.cat o al telèfon 972821575

http://museu.guixols.cat/jornada/index.html

 

El més llegit

I després