Aquest dijous en el Ple Municipal el regidor de CiU, Joaquim Clarà va trencar els esquemes dels presents en presentar una moció al marge del seu grup municipal i de l’equip de govern al qual pertany.

L’esmentada moció, que podreu llegir completa al peu d’aquest article, venia a convidar a tots el regidors del Ple a convocar una reunió amb veïns i comerciants de la Placeta Sant Joan (que està pendent d’una remodelació) per tal d’escoltar les preferències dels afectats en el sentit que decideixin la seva distribució, el trànsit (incloent-hi el sentit i la regulació al carrer Hospital) i el mobiliari urbà.

Hi havia expectació per saber quina seria, especialment, la reacció dels seus companys de govern. El que ja era més previsible és que l’oposició aprofités l’avinentesa per contemplar-ho com una crisi en el sí del govern.

La resposta de l’oposició fou renyar al regidor per la “deslleialtat i traïció” als seus companys de grup i de govern sol·licitant que retirés la moció a la qual cosa no va accedir

Entre el foc creuat de la discussió hi varen haver acusacions d’electoralisme  i d’una clara intenció de desmarcar-se dels seus companys en aquest final de legislatura (Clarà i Magda Lupiáñez són els únics regidors de CDC que repetiran a la llista de Joan Alfons Albó i l’actual cap de grup, Miquel Lobato, deixa la vida política) i de plantejar uns tics polítics que estan més a prop del benefici interessat a uns quants ciutadans que no pas al conjunt del municipi.

També es varen passar comptes amb Jesús Fernández retraient-se decisions preses a la regidoria de vialitat (de la qual Fernández n’era l’anterior regidor i Clarà el seu actual responsable).

El cap del seu grup, Miquel Lobato, no va intervenir i l’alcalde, Carles Motas (que assegurava a aquesta emissora que se’n havia assabentat per la premsa) va treure ferro a la qüestió demanant al regidor que eliminés el punt tercer i li votarien a favor.

Finalment es va aprovar i, sorprenentment, no va tenir cap vot en contra malgrat les dures crítiques que la moció va rebre.