I després

Joaquim Clarà presenta al Ple de SFG una moció al marge del seu grup i del govern

Compartiu aquesta història

Aquest dijous en el Ple Municipal el regidor de CiU, Joaquim Clarà va trencar els esquemes dels presents en presentar una moció al marge del seu grup municipal i de l’equip de govern al qual pertany.

L’esmentada moció, que podreu llegir completa al peu d’aquest article, venia a convidar a tots el regidors del Ple a convocar una reunió amb veïns i comerciants de la Placeta Sant Joan (que està pendent d’una remodelació) per tal d’escoltar les preferències dels afectats en el sentit que decideixin la seva distribució, el trànsit (incloent-hi el sentit i la regulació al carrer Hospital) i el mobiliari urbà.

Hi havia expectació per saber quina seria, especialment, la reacció dels seus companys de govern. El que ja era més previsible és que l’oposició aprofités l’avinentesa per contemplar-ho com una crisi en el sí del govern.

La resposta de l’oposició fou renyar al regidor per la “deslleialtat i traïció” als seus companys de grup i de govern sol·licitant que retirés la moció a la qual cosa no va accedir

Entre el foc creuat de la discussió hi varen haver acusacions d’electoralisme i d’una clara intenció de desmarcar-se dels seus companys en aquest final de legislatura (Clarà i Magda Lupiáñez són els únics regidors de CDC que repetiran a la llista de Joan Alfons Albó i l’actual cap de grup, Miquel Lobato, deixa la vida política) i de plantejar uns tics polítics que estan més a prop del benefici interessat a uns quants ciutadans que no pas al conjunt del municipi.

També es varen passar comptes amb Jesús Fernández retraient-se decisions preses a la regidoria de vialitat (de la qual Fernández n’era l’anterior regidor i Clarà el seu actual responsable).

El cap del seu grup, Miquel Lobato, no va intervenir i l’alcalde, Carles Motas (que assegurava a aquesta emissora que se’n havia assabentat per la premsa) va treure ferro a la qüestió demanant al regidor que eliminés el punt tercer i li votarien a favor.

Finalment es va aprovar i, sorprenentment, no va tenir cap vot en contra malgrat les dures crítiques que la moció va rebre.

El més llegit

I després