I després

Joan Boada i Jesús Fernández reivindiquen in situ l’obertura del pas de Can Rius

Compartiu aquesta història

El diputat ecosocialista Joan Boada i el regidor d’ICV-EUiA a Sant Feliu de Guíxols, Jesús Fernández Bort, han presentat aquest divendres la proposta de resolució en el mateix punt on el camí de ronda queda tallat per un mur amb un cartell que prohibeix l’accés públic.

L’accés i la zona de platja privatitzada il•legalment es troben en aquesta situació des de l’inici dels anys setanta, quan la Comunitat de Propietaris del Club de Mar va barrar-ne l’accés privatitzant l’ús. Anys més tard una sentència judicial obligava a restituir el pas, i des de la carretera es va habilitar una escala que actualment també està tancada al públic. La situació va motic¡var que l’any 2007 l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols obrís un expedient que no ha solucionat el conflicte.

La Proposta de Resolució que presenta el grup ecosocialista al Parlament insta a la Generalitat a intervenir en aplicació de la Llei de Protecció de Costes. El diputat Joan Boada ha declarat que “si la Generalitat delega en l’Ajuntament l’obertura del pas, no hi tenim res a dir, però vetllarem per tal que el tema no es converteixi en un joc de passar-se la pilota” i ha defensat aferrissadament la necessitat que el pas s’obri per tal de garantir la continuïtat del camí de ronda per als veïns i els turistes en general.

El més llegit

I després