I després

Jesús Fernández (IC-V) fa una reflexió commemorativa del tancament de la plaça S. Espriu

Compartiu aquesta història

Després d’un any del tancament al trànsit de la plaça Salvador Espriu, el regidor de vialitat d’aleshores, Jesús Fernández, ha volgut fer una reflexió d’una decisió en la que va trobar defensors i detractors havent de prendre decisions que sempre són complicades quan, històricament, els ciutadans estan habituats a uns costums i rutines que costen de canviar.
Ara, amb més calma i perspectiva en el temps, el regidor d’Iniciativa per Catalunya es mostra complagut d’haver pres aquesta decisió i també assenyala a aquells que no hi varen estar d’acord:

Salvador Espriu, un any després, tots d’acord
“Fa poc s’ha complert un any de l’adequació i el tancament al trànsit de la Plaça Salvador Espriu a Vilartagues. Feia anys que un sector important dels veïns reclamaven de l’ajuntament que s’implantés una mesura com aquesta. Des de la regidoria de mobilitat de la qual n’era el responsable, i amb l’acord d’una bona part del govern, vam presentar la proposta a l’Associació de Veïns de Vilartagues que d’una manera coherent i valenta va recolzar la decisió.
Hem creat un espai cívic, adequat i sobretot segur per els usuaris i vianants, més si es te en compte els casos d’atropellaments que s’hi havien donat en els darrers anys, així com les col·lisions entre vehicles a la cruïlla amb el carrer Tarragona. Al principi, la mesura no va ser de l’agrat de tothom. Bàsicament el malestar provenia dels interessos estrictament comercials d’un petit grup, i les queixes d’alguns conductors a l’hora de canviar els seus hàbits de circulació. Aprofitant aquest descontent, CiU i el regidor Pere Luque, llavors a la oposició, van aprofitar per criticar al govern de manca de rigor, poca sensibilitat cap els “afectats”, i assegurant que ells no ho haguessin fet mai.
Ara, passat poc més d’un any, amb un govern de Convergència, Amics i també amb regidors de TpSF més contraris al tancament, sembla que s’han adonat del seu error. Les declaracions airades d’alguns representants d’aquests partits, les editorials molt decantades d’algun setmanari local, i les queixes infundades d’alguns comerciants de la zona, han quedat en res. L’actual equip de Govern, va tenir, i de fet encara te, la possibilitat de tornar deixar circular per la plaça tal i com va prometre, però no ho pensa fer, això il·lustra clarament el sectarisme polític d’aquelles protestes.
El temps i els fets demostren que es va prendre una decisió encertada, pensant en la protecció dels usuaris i en el profit col·lectiu per sobre d’interessos particulars. Vàrem pacificar un espai especialment sensible al cor de Vilartagues. Queda encara molta feina per fer, problemes per resoldre en molts llocs de Sant Feliu, i això comportarà prendre en un futur decisions semblants, consensuant-les amb els implicats, i defensant-les amb convicció, només així aconseguirem transformar i millorar la ciutat.”

Jesús Fernàndez Regidor d’ICV-EA

Veu Jesús Fernàndez:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/jesus_comunicat.mp3.]

El més llegit

I després