I després

Ja s’estan enllestint els darrers detalls de l’exposició de l’Espai Carmen Thyssen “Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés”

A partir d’aquest diumenge 30 de juny ja es podrà visitar a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols la nova mostra que, sota el nom d’Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés, torna a acostar l’art als visitants.

Compartiu aquesta història

A partir d’aquest diumenge 30 de juny ja es podrà visitar a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols la nova mostra que, sota el nom d’Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés, torna a acostar l’art als visitants.
En aquest darrers dies s’estan enllestint els darrers serrells de la mostra, que restarà oberta fins el diumenge 13 d’octubre i en la qual es presenten 46 obres de 21 autors d’un període que va des de finals del segle XIX al 2005.
Aquest migdia, l’Alcalde de la Ciutat, Carles Motas, i el regidor de Cultura, Josep M. Muñoz, han visitat l’Espai acompanyats de la comissària de la mostra, Pilar Giró, i la cap de Cultura del Consitori i coordinadora tècnica de la mostra, Montse Barniol.

D’esquerra a dreta: Pilar Giró, Carles Motas, Montse Barniol i Josep M. Muñoz visitant, aquest migdia, l’Espai Carmen Thyssen.
Durant el dia d’avui s’estan col.locant les obres que formen part de la mostra d’enguany de l’Espai.

Sobre l’exposició:

Transcorre de la modernitat de Sorolla a la contemporaneïtat d’Opie. Aquest recorregut d’icones comparteix, de la mà de la llum de Sorolla, una enriquidora passejada d’anades i vingudes a partir de les que es construeix l’habitar poètic del món, fent un recorregut de gairebé un segle entre veus de la pintura valenciana. Pel camí es reinterpreten mites del passat expressats en narratives contemporànies que posen de manifest el dubte etern de la humanitat i la recerca de l’espiritualitat i que troba en l’art una de les seves vies més meravelloses d’expressió. Picasso omple de generositat la mirada i convida a veure el món des de la coexistència d’òptiques múltiples, deixant enrere la mirada clàssica i simple del renaixement. Valdés mostra que l’art és molt més que la seva imatge i la seva presència i que el diàleg amb el passat és imprescindible per comprendre el present i atansar els somnis. El desig d’una nova era capaç de posar de relleu l’essència de la vida en la seva complexa simplicitat és el que expressen les platges d’Opie. Iconografies que transporten des de la llum del mediterrani a l’ànima del món.

El més llegit

I després