I després

Ja a la venda les entrades del Guíxols Escena 2023

Compartiu aquesta història

Per aquest Nadal ja podeu comprar les entrades dels diferents espectacles que proposa el Guíxols Escena Primavera 2023. El certamen torna aquest 2023 amb noves propostes artístiques. Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es presenta una nova edició del teatre professional a la ciutat per gaudir-ne durant la primavera, amb una programació que ofereix set destacades propostes: “Tocar Mare” de la companyia Magnètica, “Jojo” de Ytuquepintas, “les Píndoles de microteatre fora del teatre” de Cultura Tangent & Institut Sant Elm, “Una dent sota el coixí”, una producció de Pocacosa Teatre, “Quant temps em queda?” sota el segell de Focus i “La pell fina” amb Ángela Cervantes o Biel Duran entre d’altres.

És una programació pensada per acollir al públic interessat en les arts escèniques en diversos gèneres i formats, familiar i infantil.
Les entrades ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols o bé per internet a guixols.cat/teatre

Programació del Certamen Professional 2023 – Guíxols Escena Primavera


 

• Tocar Mare

Dissabte 4 de març, 20.30h

Una comèdia tan dolça com emocionant que ens farà preguntar quina és la naturalesa de l’amor incondicional.
Guanyador del Torneig de dramatúrgia del TA.

Entrades Tocar Mare

Autoria: Marta Barceló Femenias.
Direcció: Jordi Casanovas.
Repartiment: Lluïsa Castell i Georgina Latre.
Durada: 80 min.
Companyia: Magnètica.

Esperança, una dona prejubilada alegre i animosa, i Empar, la jove directora d’una productora audiovisual, conformen una atípica família que es veu trastocada per un fet inesperat. Les dues dones hauran de fer un viatge, pels records compartits més divertits i per les vivències personals més dures, per descobrir allò que pot posar en perill el seu vincle i allò que el pot fer enfortir.

Una història de pactes per escrit, de canelons de peix, de bicicletes infantils amb manillars blaus, d’àlbums familiars per omplir i d’abraçades pendents de fer. Podem posar clàusules a l’amor incondicional?

——–

 

• Jojo

Públic familiar
Dissabte 11 de març, 18h.

Entrades Jojo

Autoria i direcció: Borja González.
Composició musical: Roc Sala.
Intèrprets: Borja González (art amb sorra), Alberto Munilla (manipulador), Roc Sala (músic).
Durada: 50 min.
Companyia: Ytuquepintas.

JOJO és un símbol de com la natura pot arribar a ser de tossuda i de quant pot arribar a suportar un ésser viu. JOJO és un orangutan condemant pels homes a una vida de captivitat lligat per una cadena. Però JOJO també és la primera peça d’una cadena de salvació orquestrada per hores que volen salvar els animals d’altres homes.
A través de la projecció de dibuixos fets amb sorra i les titelles, es presenta una proposta sense text i relat musical interpretat en directe, narra una increïble història.
El nom de JOJO és un homenatge a la memòria al primer orangutan que va ser rescatat del seu captiveri, i que va significar l’inici del projecte Internacional Animal Rescue.

——–

 

Píndoles – Píndoles de microteatre fora del teatre

Dissabte 25 de març, 20.30h

Entrades Píndoles

Píndoles de microteatre fora del teatre.
Companyia: Cultura Tangent & Institut Sant Elm
Programació de tres espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d’espectadors en indrets singulars. Espais habitualment tancats al públic, es converteixen en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu.
Gaudirem d’un quart espectacle escrit, dirigit i interpretat pels alumnes de 2n de batxillerat d’arts escèniques de l’Ins Sant Elm.

——–

 

• Una dent sota el coixí

Públic familiar
Dissabte 22 d’abril a les 18h

Entrades Una dent sota el coixí

Autoria:Cristina Clemente
Actrius: Elena Martinell i Meritxell Yanes Font.
Durada: 50 min.
Companyia: Pocacosa Teatre.

La Lluïsa és la responsable del magatzem de joguines del Ratolí Martí, el Ratoncito Pérez, la fada de les dents i els angelets. Quan un d’aquests personatges recull una dent de sota el coixí d’un nen o una nena, la porta a la Lluïsa, que és l’encarregada de triar el regal ideal per a aquell nen o nena. La Lluïsa examina amb detall la dent i per tant pot saber quin regal el farà feliç. Això sí, sempre han de ser coses petites que puguin ser col·locades a sota el coixí.
La Lluïsa fa molts anys que fa aquesta feina, i és una experta en el tema. El problema és que s’està fent gran, es cansa molt, i de vegades s’equivoca. Per això està buscant algú que pugui substituir-la en aquesta feina important. Després de provar diferents candidats, troba la Violeta. Però la relació entre totes dues no serà fàcil. Fins que un dia arriba al magatzem una dent molt especial. Una dent que no és com les altres. Totes dues hauran d’unir esforços per descobrir quin és el regal que necessita aquesta dent tan singular.

——–

 

• Quant temps em queda?

Dissabte 29 de abril, 20.30h
Una comèdia per morir-se de riure

Entrades Quant temps em queda?

Direcció i dramatúrgia: Marta Buchaca
Repartiment: Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri, David Vert o Xavi Ricart.
Companyia Focus.
Durada 1h 30 min.

Què faries si et quedés un mes de vida? En Pere té una llista enorme de coses boges que vol fer abans del final: deixar la feina, fer la volta al món, ser descaradament sincer amb tothom, passejar-se despullat pel Passeig de Gràcia, pujar de genolls a Montserrat, fer un trio… I la més important: assegurar-se que la seva dona serà feliç quan ell falti. Té una estratègia preparada que, segons ell, no pot fallar. Però… Se’n sortirà? Quant temps em queda? Una comèdia per morir-se de riure.

——–

 

• La pell fina

Nova data: dissabte 24 de juny, 20.30h
Dir la veritat està molt bé, però… Cal dir-la sempre?

Entrades La Pell Fina

Autoria i direcció: Yago Alonso i Carmen Marfà.
Repartiment: Ángela Cervantes, Biel Duran, Francesc Ferrer i Laura Pau.
Companyia Flyhard.
Durada 1h 20 min.

El Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona, visiten uns amics que acaben de ser pares per conèixer el petit Jan. Tot sembla anar bé fins que el Nacho deixa anar, sense donar-li molta importància, que el bebè de l’Eloi i la Sònia… és molt lleig. A partir d’aquí, i tot i que els recent estrenats pares intenten treure ferro a l’assumpte, l’ambient s’enrareix i comencen a sortir a la llum algunes altres veritats que fins ara cadascú guardava.
Dir la veritat està molt bé, però… què passa quan aquesta veritat ofèn? Cal dir-la? Reflexió en clau d’humor, sobre la manera que tenim de tractar-nos. Ens cuidem prou els uns als altres? Temes com la maternitat, el talent o les relacions de parella posen de manifest que tenir cura dels altres segueix sent una assignatura pendent.

——–

A la venda d’entrades s’aplicarà el preu d’entrada reduïda als jubilats, estudiants universitaris, aturats, famílies nombroses o monoparentals, discapacitats, docents, membres club de lectura de la biblioteca municipal, membres de les agrupacions teatrals de la ciutat, membres de l’associació cultural Mascanada6, alumnes de l’escola de música, estudiants de l’EOI amb acreditació (entrades limitades).

Entrades especials per la campanya Escena 25 i alumnes dels instituts de la ciutat a preu de 9€ (entrades limitades).

Inclusió del programa Apropa Cultura, a preu de 3€ i 5€ (entrades limitades).

 

 

El més llegit

I després