I després

INVERSIONS CONGELADES A LA COSTA BRAVA

Compartiu aquesta història

Les successives retallades del pressupost estatal del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient han deixat congelades desenes d’inversions al litoral gironí, segons informa el Punt Avui. Projectes ambiciosos com ara l’acabament del passeig marítim de Platja d’Aro, amb una passera sobre la desembocadura del Ridaura i la connexió amb el port esportiu. També actuacions modestes per mantenir oberts diversos trams de camins de ronda que l’erosió ha fet tancar.
La llista de demandes és llarga, explica el cap del servei estatal de Costes a la demarcació, Jordi Planella, però de moment totes les actuacions estan sortint de la magra partida anual de 350.000 euros per a manteniments i conservació: “No és que l’Estat no vulgui invertir; si hi hagués diners, què més voldríem, però no n’hi ha ni s’entreveu cap partida extraordinària”, admet.
Pel que fa als camins de ronda, l’única bona notícia amb vista a la pròxima temporada d’estiu serà la reobertura del tram tallat al cap Roig de Sant Antoni de Calonge, entre les platges de Sant Jordi i ses Torretes. L’obra està autoritzada pel ministeri i l’inici és imminent, explica Planella. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, celebra que “aquest estiu tot el camí de ronda estigui obert i es pugui passar des de Torre Valentina i fins al límit amb Platja d’Aro, perquè el sender és un dels grans atractius turístics” del municipi.
Més cap al sud, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el servei de Costes tenen molt avançades les negociacions perquè els 400 metres de sender entre la cala del Pi i Belladona, no transitables des del temporal de neu del 2010, ho tornin a ser. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pep Solé, es va comprometre a redactar, des del municipi, un projecte d’obres que ja està gairebé a punt, amb un pressupost de 900.000 euros que –aproximadament en un terç– assumirien diversos propietaris privats. En el millor escenari, però, el cap del servei estatal veu complicat que les obres comencin aviat, tant pel pressupost com pel fet que la temporada d’estiu és massa a prop.

El més llegit

I després